Вчора
25 липня
24 липня
19 липня
18 липня
17 липня
16 липня
15 липня
11 липня
10 липня
6 липня
5 липня
1 липня
28 червня
25 червня
20 червня

У Сумах розпочинається молодіжний тиждень

У Сумах підготували насичену програму до Дня молоді та Дня Конституції України, в рамках якої відбудеться близько 15 заходів, у яких безпосередньо можна буде взяти участь.

Про це та багато чого іншого розповіли під час брифінгу міські посадовці та представники громадськості.

Зокрема, заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО на початку зустрічі зауважила, що Суми – місто для молоді, а тому на території Сумської міської ОТГ опікуються не лише її активним дозвіллям, а й над впровадженням молодіжної політики. Так, лише у поточному році на це виділили понад 8 млн грн., – мова про реалізацію програми «Молодь міста Суми»; на облаштування МЦ «Романтика»; конкурси молодіжних проєктів, а також стажування молоді в органах місцевого самоврядування з можливістю подальшого працевлаштування тощо.

«Ми прагнемо, щоб сумська молодь могла реалізувати себе на всіх рівнях – державному та міському, тому докладемо для цього всіх зусиль. Нам справді не вистачає нового бачення, що притаманне юним та талановитим персонам, а тому завжди чекатимемо на них у своїх професійних рядах, із свіжим поглядом на ситуацію», – наголосила Віра Мотречко.

Щодо безпосереднього відзначення молодіжного свята, то начальник відділу у справах молоді та спорту Єлизавета ОБРАВІТ розповіла, що в цьому році заплановано насичену програму з максимальною кількістю локацій – у зв’язку з необхідністю дотримання протиепідемічних заходів, тобто для уникнення скупчення людей.

«Програма наших заходів гарантує, що молоді буде весело та цікаво, адже розпочнемо із новинок. Так, 25 червня, о 16:00 біля ГРК «Здибанка» відбудеться «Supserfing party», де юних сумчан навчатимуть користуватися сап-бордами (дошки для серфінгу). Протягом наступних двох днів із 15:00 до 19:00 у скейт-парку свої номери показуватимуть учасники загальновідомого «Sumy Extreme Style» під гаслом «Молодість палай!» – розповіла Єлизавета Обравіт.

Принагідно посадовиця також повідомила, що у 2020 році передбачено проведення заходу «Молодіжна еліта – 2020» в рамках якого міський голова Олександр ЛИСЕНКО відзначить у п’яти номінаціях кращих представників молоді, які вносять свій вклад у розвиток міста.

Естафету у проводженні спортивних заходів продовжать традиційні спортивні змагання з вуличного футболу. За інформацією помічника міського голови Павла ГОНТАВЕНКА, вони відбудуться 25 червня у дитячому парку «Казка» о 19:00. До участі запрошують усі охочі команди.

Не менш вражаюча спортивна програма очікує на містян і безпосередньо на День молоді, 28 червня, – наголосив директор спортивного клубу «B-Tone» Дмитро СТРИЖЕНОК, – біля Альтанки зберуться найкращі богатирі міста та зійдуться у двобої з функціонального багатоборства. Водночас на цій же локації розміститься спортивно-молодіжний ярмарок, на якому представлять найсучаснішу спортивну техніку. Приєднатись до спортсменів пропонують не тільки професіоналам, а й початківцям або просто охочим, наприклад, спробувати себе у спорті можна під час танцювальної руханки з майстрами ZUMBA.

Ті, кому активний відпочинок не до вподоби, зможуть просто порелаксувати – зауважив директор міського центру дозвілля молоді ІГОР ГАННЕНКО.

«Якщо раніше ми готували святкову програму лише на один день, то цього разу у нас буде цілий молодіжний тиждень – «Youth week», кожен день якого проходитиме під кодовою назвою. Наприклад, «мальовничий», коли можна взяти участь у майстер-класі з живопису від Art Lab; «танцювально-спортивний», коли мережа фітнес клубів FitCurves та Dance school «SOL» проводитиму відповідні ігри та конкурси; «комфортабельний», а саме біля МЦ «Романтика», сидячи на пуфах, буде змога поспілкуватися із «живими книгами» – професіоналами у сферах туризму, журналістики, волонтерства та інше», – повідомив Ігор Ганненко.

Разом із тим, він порекомендував відвідати змагання з лазертагу, квест з віртуальним гідом, майстер-клас з розпису мехенді та плетіння африканських кіс та водяні покрутони від GFS, про які детальніше можна дізнатись на сторінці міського центру дозвілля молоді у Facebook.

А от святкувати День Конституції України, розповіли організатори, розпочнуть з самого ранку. Вже о 9:00 у сквері Шевченка відбудеться вшанування державних символів, відзначення кращих сумчан за заслуги перед містом, а потому невеликий концерт. Того ж дня о 17:30 з нагоди свята проведуть і чемпіонат міста з жиму штанги лежачи. Стосовно традиційного міського фестивалю духової музики «Сурми України», то, через карантинні обмеження, його перенесли на вересень на День міста.

Джерело: smr.gov.ua

4 листопада
3 листопада