Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня

У Сумах розслідують підробку документів у комунальному ЖЕКу

Йдеться про можливе умисне заниження загальної та нежитлової площі будинку на Петропавлівській, 72, що призвело до нарахування завищеного тарифу мешканцям.

Як зазначено в ухвалі Ковпаківського райсуду Сум, дане кримінальне провадження розслідується з 8 жовтня минулого року. Слідство ведеться за фактом можливого внесення посадовими особами Сумської міськради та її комунального підприємства «Сумитеплоенергоцентраль» неправдивих відомостей в договір № 448/05-19 від 18.07.2019 року про надання послуг з управління багатоквартирним будинком за адресою вулиця Петропавлівська, 72, щодо загальної та нежитлових площ будинку, що призвело до неправильного нарахування тарифів мешканцям даного будинку.

Відомості про фактичні площі нежитлових приміщень будинків були умисно спотворені для покладання всіх витрат на обслуговування будинку виключно на власників житлових квартир, оскільки посадовим особам СМР та КП «Сумитеплоенергоцентраль» СМР було достовірно відомо про наявність більших площ нежитлових приміщень даного будинку.

У клопотанні про подовження строку досудового розслідування слідчий зазначив, що закінчити його у жовтні цього року неможливо, оскільки на даний час є необхідність у проведенні тимчасових доступів до документів у Департаменті забезпечення ресурсних платежів, Сумській міській раді, а також проведення обшуку у КП «Сумитеплоенергоцентраль» та подальшого призначення комплесної судово — почеркознавчої та судово — технічної експертизи документів по договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком за адресою: м. Суми, вул. Петропавлівська, 72.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Марина Косолап продовжила строк досудового розслідування на півроку — до 7 квітня 2021-го.

Джерело http://debaty.sumy.ua

4 листопада
3 листопада