Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

У Сумах ще дві лікарні прийматимуть хворих із коронавірусом у стаціонар

У Сумах додатково розгорнуть 30 ліжок у Сумській районній лікарні та 50 ліжок — в госпіталі для ветеранів війни. Про це 16 жовтня повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій Бутенко, пише suspilne.media.

Госпіталь для ветеранів буде закладом для розвантаження основних лікарень міста. Туди планують переводити хворих, стан яких покращився, але які ще не готові до виписки додому, сказав Бутенко.

Питання щодо розгортання додаткових ліжок в Сумській ЦРЛ ще розглядають, розповів головний лікар Володимир Поцелуєв. Планується, що це буде 1-й поверх колишнього інфекційного відділення лікарні №5, який віддали центральній районній лікарні. У цьому корпусі немає централізованої подачі кисню, сказав Поцелуєв. Кисневі концентратори також ще потрібно придбати, додав він.

У Сумах ще дві лікарні прийматимуть хворих з коронавірсом в стаціонар

Сумська районна лікарня

Також в місті планують додатково розгорнути 75 ліжок в лікарні №5 (там стане 175 ліжок для хворих на коронавірус і з підозрою) , 30 ліжок в лікарні №4 (там буде 60 ліжок). У лікарні №4 зараз розглядають можливість розширення кисневої мережі, сказав Бутенко.

У Сумах ще дві лікарні прийматимуть хворих з коронавірсом в стаціонар

Сумська лікарня №4

Додатково, в області в лікарнях другої хвилі розглядають можливість розгортання 248-ми ліжок, у тому числі 11 — в реанімаціях.

Наразі в області для госпіталізації людей з коронавірусом та підозрами на інфікування розгорнуті 741 ліжок у 12-ти медзакладах. З них 62 ліжка — реанімаційні.

Зайняті, станом на 16-те жовтня, 530 ліжок. У тому числі у реанімаціях області перебувають 32 людини з коронавірусом та підозрами на інфікування. 5 пацієнтів — на апаратах ШВЛ, розповів Бутенко.

4 листопада
3 листопада