Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

У Сумах страйкують 300 працівників трубного заводу через борги із зарплати

На роботу вийшли та працювати не стали. Так 14 вересня вчинили 300 працівників заводу обважених ведучих та бурильних труб у Сумах. Усе, говорять, через невиплачену заробітну плату за останні три місяці. Їм заборгували близько 30 млн грн.

Один із мітингувальників, Віталій Петренко, розповідає, що щодо кожного з працівників за три місяці накопичились борги близько 30 тисяч гривень. “Це вже триває з лютого місяця, завод не перестає працювати, три зміни, тобто цілодобово. Відвантаження йде, товар іде, замовлення є, а зарплати немає. На наші вимоги ніхто не хоче адекватно відповідати”, – розповідає Віталій.

До працівників, які страйкують, вийшов директор заводу Сергій Шибістий, який затримку пояснив боргами, які накопичились за попереднього керівництва. Рахунки заводу за борги арештували 10 вересня

Зараз у нас кредиторська заборгованість близько 200 млн грн. Це все було зроблено минулого року – 104 млн за феросплави, за послуги, за матеріали. 28 млн ми винні за зарплату, без податків. З податками – близько 30 млн.Питання зараз вирішується на найвищому рівні, думаю через два-три дні вирішиться питання по оплаті”, – обіцяє Шибістий.

Всього на заводі – близько 600 працівників. За словами мітингувальників, не стануть до роботи доти, доки не отримають гроші.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада