Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

У Сумах тестували онлайн-гру про вибори від ЦВК

Навчальний онлайн-курс від Центральної виборчої комісії про історію виборів і їх важливість в сучасній державі доступний на сайті ЦВК: просвіта. У жартівливій формі тут подається інформація про виборчі права та легітимність влади, виборчі системи та принципи голосування

Користувачу пропонують подивитися пізнавальні ролики й відповісти на запитання щодо виборів. Випробовує курс і членкиня Сумської міської виборчої комісії Світлана Ревякіна і розповідає: Я насправді таку загальну картину уявлення маю про це, тому що передивилася і по телевізору вже. Чи будуть вони корисними, моя думка така: кожна людина знає те, що вона хоче знати”, – говорить Ревякіна.

Студент Михайло Лебідь цього року на вибори йтиме вперше. Разом із журналістами випробовує гру і говорить, що, на його думку, вона розрахована на школярів, а не на дорослих.

Тестує гру і сумчанка Тамара Григор’єва. “Мені здається, що це потрібно. Свою думку висловити, людей почитати. Цілком хороша гра”, – говорить жінка.

У ЦВК ж пояснюють, що курс створили, щоб зацікавити людей до участі у виборчому процесі.

Пояснює, кого обираємо, за що відповідає місцева влада, за що відповідає президент, за що відповідає Верховна Рада, щоб виборець, коли приходив у день виборів на виборчу дільницю , чітко розумів, кго він обирає і щоб він дуже свідомо підійшов до цього процесу”, – вважає член Центральної виборчої комісії Андрій Гевко.

На думку голови комітету виборців Олексія Кошеля, це платформа переважно для молоді, наразі ж варто зосередитись на інших формах роботи з виборцями. “До прикладу, соціологічні опитування показують просто страшні цифри, коли дві третини людей не знають дати виборів , або лише невеликий відсоток ознайомленний із специфікою нової виборчої системи”, – говорить Кошель.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада