Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

У Сумах відкрили виставку харківського майстра оригамі з купюр

У Сумах відкрили виставку оригамі з грошових паперових купюр. Автор виробів – харків’янин Едуард Макаренко – називає їх “манігамі” (від аглійської money – гроші).

На виставці – понад 200 виробів, які власноруч створив Едуард. Серед фігурок – тварини, рослини, люди, конструкції. Деякі моделі майстер вигадує сам, а також створює моделі інших авторів.

Однією з останніх фігурок створив кобру – із семи купюр номіналом в долар. “Вони всі цілі, після виставки розверну і буде 7 нових фігурок. Це робив півтори години”, – запевняє Едуард.

Створює оригамі останні 10 років. На виготовлення однієї такої фігурки, говорить автор, необхідно від 20 хвилин часу.

“Я постійно експериментую з матеріалами. Я пробував шкіру, пластик, тепер гроші. Класичне використання в манігамі – це долари. Зараз модно крутити з євро. Але краще долари, бо там є узори, вони добре пасують, як очі. Але я роблю і з гривень. Номінал не має значення. Головне, щоб це була паперова купюра”, – розповідає майстер і запевняє: ” з грошима нічого не трапиться, їх можна розгорнути і користуватися”

Виставка знаходиться у музеї історії грошей у конгрес-центрі СумДУ на Покровській вулиці. Переглянути її можна до 21 жовтня.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада