Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

У Сумах виявили ВІЛ у кількох людей

Після першої хвилі послаблення карантину було підтверджено ВІЛ-позитивні результати тестування у кількох сумчан.

Чому навіть два випадки – привід говорити про це і проходити тестування, Цукр запитав у спеціалістки «Клініки дружньої до молоді» Владлени Концевич.
За її словами, за останні 5 років у Сумській області та місті Суми знизилася питома вага вперше виявлених ВІЛ-інфікованих серед молоді 14-25 років із 17% до 8%. У 2019 році із понад 500 тестувань, не було виявлено жодного випадку. Зараз вже маємо 2 позитивних тестування на ВІЛ із проведених 184 у цьому році.

«Ми маємо застереження щодо можливого сплеску, оскільки під час карантину до нас регулярно зверталися за консультаціями, що стосуються незахищених статевих контактів. Ми аналізуємо звернення, запити до наших спеціалістів, запитання в інстаграмі, крім цього нам відомо, що зросла кількість звернень дівчат до гінеколога після першої хвилі послаблень карантину. Ми, звичайно, маємо досить середній зріз по місту, але вже зараз бачимо ризик появи можливої проблеми», – зазначила вона.

Якщо вам від 14 до 25 років, безкоштовне тестування можна пройти в «Клініці дружньої до молоді». Процедура займає всього 15 хвилин, а також спеціалісти нададуть необхідну консультацію в разі потреби.

Записатися можна через онлайн-чергу на сайті «Поліклініка без черг», обравши місто Суми → Сумська дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди → Клініка, дружня до молоді → Консультант з питань добровільного консультування і тестування на ВІЛ.

Пам’ятайте, що ВІЛ не передається через дружбу, рукостискання, обійми чи поцілунки. Людина взагалі може не знати, що в неї ВІЛ. Лише тест може показати наявність чи відсутність вірусу.

Cukr.city

4 листопада
3 листопада