Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

У Сумах влаштують фестиваль, аби знайти дім безпритульним тваринам

У Сумах готуються фестивалю “Шлях додому”, який відбудеться біля Альтанки 4 жовтня. Його мета – прилаштувати у родини безпритульних тварин, які перебувають у центрі перетримки Сумського товариства захисту тварин, повідомляє Суспільне.

19-річна Дарина Громиченко в притулку волонтерить тиждень. Її вихованка – півторарічна Бланка. За її словами, знайшли собаку під селом Степанівка.

“За всіма параметрами вона була домашня, її просто викинули, собака стерилізована”, – каже дівчина.

“Дуже слухняна. Ми з нею займаємося, вчимо різні команди. Вона хоче, щоб її хвалили, хоче смаколик за те, що виконує команди”, – додає Дарина.

Марія Тесленко готує до фестивалю Мелісу.

“Вона в нас новенька. Бабуся померла, сусіди підгодовували. Ідемо на виставку, поки тут не зовсім освоїлася. Хочемо вже зимувати вдома”, – розповідає вона.

Марія розповідає, який характер у тварини.

“Дівчинка – гарна, ніжна. Не очікували, що собака, який просидів все життя на ланцюгу, буде такий лагідний”, – говорить волонтерка.

Усього в притулку – близько двох з половиною сотень собак. Кожен восьмий пес готується до зустрічі з потенційними господарями.

“Ми з собачками, близько 30 волонтерів підемо до Альтанки в неділю, 4 жовтня. Люди зможуть прийти, обрати собі друга і забрати додому”, – розповідає волонтерка Карина Степаненко.

За її словами, у програмі будуть лотерея, розважальна програма.

“Ми будемо в масках, засоби гігієни також будуть присутні. Братимемо собак більше соціалізованих і, які більше підійдуть для міста”, – говорить вона.

За словами старшої інспекторки сектору зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Сумській області Оксани Красовської, з січня 2020 року надійшло 46 викликів до служби “102” щодо жорстокого поводження з тваринами.

“Під час заходу ми будемо розповідати людям про протидію такому поводженню, про покарання, яке буде наставати відповідно до кримінального кодексу”, – зазначила вона.

4 листопада
3 листопада