16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня

У Сумах заговорили за відкриття відділення хіміотерапії

Уже більше 10 років тому хіміотерапевтичний корпус Сумського обласного онкодиспансеру на Привокзальній був визнаний аварійним і закритий для госпіталізації.

З тих пір хворі отримують хіміотерапію в пристосованому приміщенні. Умови такого лікування, м’яко кажучи, залишають бажати кращого в плані як комфорту, так і сучасних вимог надання медичної допомоги. У планах керівництва медустанови — відкрити нове відділення хіміотерапії на звільнених площах поліклініки, яка влітку переїхала через дорогу — у капітально відремонтовій будівлі поліклініки обласної лікарні.

— Як і обговорювалося раніше, під онкохіміотерапевтичне відділення буде реконструйований перший поверх центрального корпусу, де раніше розміщувалася наша поліклініка, — повідомив в.о. директора Сумського обласного онкодиспансеру Володимир Шевченко. — Плани залишилися незмінними — до листопада проектно-кошторисна документація повинна пройти всі узгодження і експертизи. Ми в цьому напрямку працюємо, документацію розробляємо за кошти онкодиспансеру. Вона обійдеться нам приблизно в 100 тис. грн. Потім потрібно буде визначатися з фінансуванням робіт. Приблизна вартість облаштування відділення — з палатами, їх наповнюваністю, спеціальними кріслами для проведення хіміотерапії і багатьом іншим — у межах 10-12 млн грн. Дуже важливо створити сучасне відділення, адже хіміотерапія в лікуванні онкопатологій займає лідируюче місце. Керівництво області нас в цьому підтримує. Усі розуміють, що це потрібно. Сподіваємося, що необхідні кошти вдасться відшукати в облбюджеті або за допомогою ДФРР, щоб уже в наступному році у нас з’явилося таке відділення, де пацієнтам і медикам буде комфортно.

Джерело: debaty.sumy.ua

4 листопада
3 листопада