Вчора
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня

У СумДУ назріває конфлікт: ректор закриває кафедру філософії, працівники – незадоволені

Члени вільної профспілки «Справедливість» звинувачують ректора вишу Анатолія Васильєва у незаконній ліквідації кафедри філософії. Відповідну заяву вони опублікували на своїй сторінці в Фейсбук.

Зокрема, в повідомленні зазначають, що перед цим ректором було видано ще низку наказів, які фактично забороняють викладання філософії в університеті.
«По-перше, пан Васильєв ліквідовує кафедру філософії, входячи з факту його особистої неприязні до завідувача кафедри, який дорікає ректорові щодо порушення ректором законів! Тому має місце дискримінація з боку Васильєва, що підпадає під дію ст.1 Закону України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні».
По-друге, враховуючи той факт, що кафедру філософії очолює голова Вільної профспілки «Справедливість»,  ректор, згідно ст. 252 Кодексу Законів про працю (КЗпП) та ч. 3 ст. 41 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії дiяльностi», зобов’язаний був отримати згоду від виборного органу профспілки на звільнення Голови! Не попередити Голову про звільнення, а узгодити з ним за Законом усі умови!»,- йдеться у заяві.
Також члени профспілки вважають, що ректор потоптався по творчих надбаннях геніїв людства та позбавив студентів і аспірантів цієї мудрості.

І обіцяють, що всі акценти будуть поставлені у другій частині заяви.

4 листопада
3 листопада