Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

У Сумській поліціїї розповіли про хід досудового розслідування злочинів, пов’язаних з сексуальним насильством над малолітніми особами

Про це сьогодні, 5 серпня, ішлося під час брифінгу за участю заступника начальника слідчого управління ГУНП області Сергія Скребця та начальника Сумського відділу поліції Бориса Сушицького.
Сергій Скребець підкреслив, що наразі поліція здійснює досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях, відкритих за фактами зґвалтування малолітніх дітей:
«Обидва випадки знаходяться на особливому контролі керівництва поліції області, принципова позиція якого полягає у повному, всебічному та об‘єктивному розслідуванні причин та обставин вчинених злочинів».
Нагадаємо: до поліції звернулися жителі одного з мікрорайонів міста із заявою про протиправні дії, вчинені групою місцевих підлітків, стосовно 7-річого хлопчика. Спочатку було розпочато кримінальне провадження за фактом хуліганських дій, вчинених групою осіб. Того ж дня слідство отримало додаткову інформацію (відеозапис), що дала можливість і підстави для перекваліфікації події із ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) на ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування) Кримінального кодексу України.
На сьогодні у ході досудового розслідування встановлена група підлітків, які, ймовірно, причетні до вчинення злочину. Хлопцям – 12-14 років, всі вони допитані у присутності педагогів та психологів. В рамках кримінального розслідування призначено та буде проведено ряд судових експертиз.
«Зокрема призначено судово-медичну експертизу, яка має на меті встановлення тілесних ушкоджень та механізму їх отримання. Також психолого-психіатрична, щоби з’ясувати психічний стан малолітньої особи та обставини, які відбувалися. Заплановано ряд судово-криміналістичних експертиз: починаючи від дослідження відеофалів, звуку зафіксованих на ньому осіб тощо», – зазначив Сергій Скребець.
Тривають слідчі та процесуальні дії, вживаються заходи для об’єктивного встановлення ролі кожного з підлітків у вчиненому правопорушенні щодо малолітнього.
За словами начальника Сумського відділу поліції Бориса Сушицького, працівники превенції опитали більше п‘ятисот жителів мікрорайону міста і зібрали всі необхідні матеріали. На батьків підлітків складені адміністративні протоколи за невиконання батьківських обов’язків відповідно до ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Відповідаючи на запитання журналістів, Сергій Скребець зауважив, що факти сексуального насильства, вік потерпілого та інших учасників події не дають можливості розголошувати всі отримані слідством дані. Однак заступник начальника слідчого управління ГУНП області запевнив, що діям кожного учасника цієї події буде надана належна правова оцінка.
Що стосується іншого кримінального провадження, відкритого 1 серпня за фактом зґвалтування 31-річним чоловіком з Полтавщини 9-річної дівчинки, то наразі підозрюваний знаходиться під вартою. Йому оголошено підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 156 (розбещення малолітньої) та ч. 4 ст. 152 (вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних із проникненням в тіло іншої особи) Кримінального кодексу України.
Слідство встановлює коло інших осіб, які могли постраждати від аналогічних дій чоловіка, а також перевіряє його причетність до створення та розповсюдження дитячої порнографії.
4 листопада
3 листопада