Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня

У сумському водоканалі поступово оновлюють автопарк та обладнання

Сучасне обладнання, безпечні та комфортні умови праці дозволяють оптимізувати робочі процеси, скоротити трудовитрати та час виконання аварійних і планових ремонтних робіт

Сьогодні на обслуговуванні КП «Міськводоканал» знаходиться близько 534 км зовнішніх мереж водопостачання, понад 5 тисяч засувок, 16 тисяч водопровідних колодязів, 900 із яких знаходиться під асфальтом.

Лише на зовнішніх водопровідних мережах за рік ліквідовується понад 500 аварій, ремонтуються сотні водорозбірних колонок, засувок, колодязів, пожежних гідрантів та ін.

Для своєчасного та якісного виконання ремонтно-аварійних робіт водоканал придбав сучасне багатофункціональне обладнання.

«За кошти амортизаційних відрахувань придбана гідравлічна маслостанція, яка оснащена легким відбійним молотком, занурювальною помпою, вентилятором з гідроприводом, ударним гайковертом. Таке сучасне обладнання дозволить працівникам здійснити цілий комплекс ремонтних робіт на водомережах, скоротити час на їхнє виконання та зекономити пальне. Окрім того, обладнання оснащене вентилятором, отже у працівників є змога очистити повітря перед опусканням до колодязю, адже такий спуск може бути смертельно небезпечним. Це обладнання фірми «Валідус», його загальна вартість – 775тисяч гривень», – говорить Анатолій Сагач, директор КП «Міськводоканал».

У рамках виконання заходів інвестиційної програми також поповнено автопарк підприємства.

На сьогоднішній день автомобілі КП «Міськводоканал» мають значний термін експлуатації. 80 % автоодиниць підприємства зношено та пошкоджено корозією. Витрати на технічне обслуговування щорічно складають близько 25 тисяч гривень, на запчастини – понад 2 мільйони.

На сьогодні підприємству терміново потрібні автокран, автовишка, самоскид. Заходами Інвестиційної програми на 2021 рік передбачено придбання трактору та нової спеціальної аварійної майстерні на шасі.

 

4 листопада
3 листопада