Вчора
11 травня
7 травня
6 травня
1 травня
30 квітня
29 квітня
25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня

У театрі ім. Щепкіна відбувся допрем’єрний показ вистави, яку підготували за час карантину

Сумський академічний театр імені Щепкіна підготував для глядачів прем’єру «Що трапилось у зоопарку». Роботу над виставою-абсурдом режисера-постановника Романа Козака почали в лютому. Під час карантину, поки театр не працював, кожен з акторів працював над текстами вдома самостійно.

«Часу було досить мало, але в такому активному режимі, я сподіваюсь ми все встигли. Вистава, я думаю, про людину, яка бажає розібратися у собі, бажає розібратися в світі і в тому, до чого вона належна, чим вона займається, чого б прагнула і чого не вдалось, а що треба ще зробити», — розповів режисер «Суспільному».

У Сумському театрі ім. Щепкіна відбувся допрем'єрний показ нової вистави

Роман вперше поєднує головну роль у виставі з режисерською роботою. На сцені він удвох з актором Юрієм Оноприйко.

«З Романом приємно грати, тому що він та людина, яка чує, розуміє, тим паче, що він і режисер. Тому, якщо щось піде не так, він завжди зможе підхопити. Звичайно, хотілося б, щоб глядачів було більше, але ми завжди раді і такому», — говорить Юрій Оноприйко.

Через карантин у театрі обмежили кількість відвідувачів, розповідає директор Микола Юдін.

«У нас велика зала має проектну потужність 951 місце. То зараз у нас вцілому 150 місць. Все. Тобто, ми несем, так би мовити, великі фінансові втрати, але життя людей та безпека для нас дорожчі. Мала сцена зараз — 30 місць, а ,як ви знаєте, тут понад 100 місць», — говорить директор.

Джерело: debaty.sumy.ua

4 листопада
3 листопада