Вчора
30 квітня
29 квітня
25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня

У Ямпільській РДА хочуть виділити кошти з районного бюджету на ремонт дамби

Завдяки роботі Ямпільської районної державної адміністрації районний бюджет поповнився більш, ніж на 1 мільйон гривень. Тепер район має можливість самостійно розпочати фінансування ремонту шлюзу №6 на річці Івотка та ряду інших соціально важливих справ. Щоправда, для цього потрібна підтримка депутатів районної ради

Про це повідомив голова Ямпільської районної державної адміністрації Сергій Дворник

-На момент мого призначення головою районної державної адміністрації в районному бюджеті було лише 120 тисяч гривень нерозподіленого вільного залишку, – зазначив Сергій Іванович. – Так, бюджет району був збалансований, але в його структурі 78% займає заробітна плата працівників бюджетної сфери, ще 10-12% – видатки на енергоносії, а на капітальні видатки залишається обмаль коштів. Ми розуміли, що якщо хочемо щось зробити, то повинні або зменшувати видатки, або збільшувати доходи бюджету. Райдержадміністрація обрала другий шлях – попрацювали, проаналізували, вжили всіх можливих заходів і змогли досягти перевиконання районного бюджету на 6%, а це близько 1 мільйона 200 тисяч гривень вільних коштів, які ми можемо спрямувати на важливі справи.

За словами очільника району, він прийняв рішення розподілити зароблені кошти між найважливішими галузями економіки району.

-Звичайно, коли стало відомо про перевиконання бюджету, до мене почало надходити чимало звернень з проханнями виділити фінансування, – зазначає Сергій Іванович. – Так, я лише нещодавно познайомився з районом, але читав засоби масової інформації і чудово знаю, що Ямпільський район асоціюється зі станцією юних натуралістів. Піднявши документи, я знайшов проект на утеплення приміщення, який передбачає ремонт фасаду і заміну вікон, на 1 мільйон 200 тисяч гривень. Звичайно, виконати ці роботи в повному обсязі ми не можемо, але зобов’язані їх розпочати, виділивши 355 тисяч гривень. Цього буде достатньо для ремонту 1-2 сторін будівлі, і я переконаний, що якщо ми розпочнемо цю справу, то її продовжить і Шосткинський район.

-Крім того, я ознайомився і з роботою районного краєзнавчого музею, який очолює Олена Тахтай. -Там проведена велика робота, але для збереження фондів потрібне обладнання, на яке ми пропонуємо виділити 60 тисяч гривень. Те саме стосується і стоматологічних кабінетів в Свесі та Ямполі, на оновлення обладнання яких ми пропонуємо виділити 220 тисяч гривень. Пропоную виділити кошти на спорткомплекс, РЦКД, де потрібне освітлення сцени, заміну водонапірної башти в Свесі. Окрім того, працівники державних органів у нас мають незабезпеченість по заробітній платі. Якщо в райраді є хоча б якісь надбавки, то працівники того ж управління соцзахисту не отримують встановлену законом оплату, і це теж питання, яке ми маємо вирішити.

За словами очільника району, серед пріоритетних питань і ремонт шлюзу №6 на річці Івотка.

– Звернути особливу увагу на ремонт шлюзу-регулятора просив голова Сумської облдержадміністрації Роман Грищенко, звертались до мене і пересічні мешканці Ямполя. Так як питання залучення коштів з бюджетів вищих рівнів потребує багато часу на погодження в Сумах та Києві, ми вирішили не втрачати час і розпочати роботи за кошти районного бюджету.  На закупівлю матеріалів ми виділяємо 100 тисяч гривень, решту фінансування виділить Регіональний офіс водних ресурсів.

Голова райдержадміністрації наголосив, що запропонований проект бюджету збалансований, він передбачає фінансування всіх головних галузей і дозволить вирішити чимало місцевих проблем. Тож закликав депутатів районної ради його підтримати.

-Я противник усіляких ігор з районним бюджетом, – зазначив Сергій Дворник. -Бюджетним законодавством чітко встановлено, що розпорядником районного бюджету є районна державна адміністрація. Ми підготували проект рішення і  направила районній раді на затвердження. У депутатів буде вибір: або підтримати запропоновані змін, або відхилити їх. Ще раз наголошую, що я не допущу політичних ігор з бюджетом. Тим більше, що наш проект підготовлений в інтересах району і людей, які в ньому живуть. Якщо ж він не буде підтриманий, то у наступному році кошти надійдуть у вигляді вільного залишку до бюджету Шосткинського району. Я ж хочу, щоб зароблені ямпільчанами кошти були спрямовані на потреби саме Ямпільського району.

Джерело: ЯмпільИнфо

4 листопада
3 листопада