Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня

У Ямпільському районі на одній з дільниць голоси почали рахувати із затримкою – о першій ночі

У селі Воздвиженське Ямпільського району, що на Сумщині, почали рахувати голоси виборців після першої ночі. Причиною затримки стала перевірка поліції з приводу порушення, повідомили в громадянській мережі “ОПОРА”.

Поліцію на виборчу дільницю № 590708 викликав кандидат у депутати облради Денис Якименко. За його інформацією, нібито члени виборчої комісії підписали пусті бланки протоколів до закінчення голосування.

Після того, як поліція закінчила перевірку, підрахунок голосів на цій дільниці розпочався.

“Відповідно до статті 158-3 Кримінального кодексу України, підписання головою, заступником голови, секретарем, іншим членом виборчої комісії, комісії референдуму протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці або дільниці з референдуму, протоколу про підсумки голосування в межах відповідного виборчого округу, округу з референдуму чи про результати виборів або референдуму до остаточного заповнення протоколу, а також підписання такого протоколу не на засіданні виборчої комісії або комісії з референдуму карається позбавленням волі на строк від двох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років”, – повідомили в ОПОРІ.

Суспільне поки не має коментарів щодо цієї події від членів виборчої комісії, але готове опублікувати їх версію.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада