Вчора
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

У Ямполі запрацювала сонячна міні-електростанція

Дев’яносто сонячних панелей встановив житель Ямполя на території власного  домогосподарства по вулиці Бузкова.

Максимальна потужність цього обладнання 30 кВт. В Ямпільському районі це перша станція такої потужності, але у планах ямпільчан розширення.

Ідея встановити вдома сонячні панелі у Олега виникла ще минулого року, коли чоловік прочитав про них в інтернеті. Роботи по спорудженню він розпочав у березні і лише десять днів тому обладнання почало працювати.

-За моїми підрахунками, сонячні панелі мають окупитись за чотири роки. Це при тому, що всі роботи я виконував власними руками, якщо наймати фірму, то вийшло б на 20% дорожче. Але законом не заборонено все робити самому.

За словами чоловіка, розмістити таку кількість панелей на власній ділянці було не так просто, але і у цьому знайшлись переваги.

-Довелось спиляти декілька старих яблунь та пожертвувати кущами, максимально завантажити панелями дах будинку. Проте, як ви бачите, тепер ми маємо чудовий навіс на ділянці, та і дах, який у нас покритий старим андуліном, тепер не треба міняти.

Сьогодні електроенергія, яка генерується, йде на потреби домогосподарства, а надлишок купує енергетична компанія.

Олег Куліш переконаний, що у нашій місцевості можна займатися сонячною енергетикою не гірше, ніж на півдні.

-У південних областях, де активність сонця більша, з сонячних панелей можна отримати лише на 10% більше електроенергії. Але там панелі сильно перегріваються і потужність падає на ті ж 10%. Тож можливості у нас суттєво не відрізняються.

Джерело: yampil.info

4 листопада
3 листопада