Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

У Залізняку на Сумщині вирощують цикорій

У селі Залізняк Сумського району, що виграло Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України-2019», завершують облаштовувати місцеву бібліотеку в заклад, що матиме агроекологічне туристичне спрямування і на базі якого функціонуватиме кав’ярня.  Як розповіла «Урядовому кур’єру» Ірина Варламова, один із ініціаторів минулорічного бізнес-проєкту, у ній гостей пригощатимуть напоєм з вирощеного у селі цикорію.

За підсумками творчого огляду ентузіасти громади виграли 100 тисяч гривень на розвиток виробництва цикорію, який має посприяти низці місцевих супутніх промислів та туристичних розробок.

Звідтоді виконано значний обсяг робіт і в тому числі з перепрофілювання бібліотеки. Сформовано новий книжковий фонд як для дорослих, так і юних читачів, що дозволило повернути заклад до активного читацького життя. Також закуплено обладнання та інвентар для повного циклу виробництва цикорію, починаючи від його вирощування і закінчуючи виготовленням напоїв.

Сім родин села зголосилися вирощувати цю рослину — для цього їм передано набір відповідного обладнання. Сьогоднішні види на врожай обнадійливі і обіцяють гарний ужинок.

Перший фестиваль цикорію планується провести наприкінці вересня. Його приурочать до 150-річчя від дня народження поміщика-земляка Бориса Золотницького, який колись господарював на цих землях і з-поміж різних культур вирощував цикорій.

Джерело: debaty.sumy.ua

4 листопада
3 листопада