25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

«Укрзалізниця» ігнорує Сумську область?

Експерт із транспорту, завідувач кафедри економіки та управління Конотопського інституту СумДУ, кандидат економічних наук, доцент Дмитро Власенко звернувся до керівництва «Укрзалізниці» та влади з приводу відсутності нормального залізничного сполучення Сумщини з рештою України.

«Яка логіка дій «Укрзалізниці»?

Преамбула. Світлина 1 — кількість активних хворих на коронавірус по областях. Світлина 2 — розклад потягів по станціях Суми та Конотоп. Світлина 3 — радісні картинки УЗ про призначення потягів у південному напрямку.

Давайте поглянемо на розклад станції Суми (до уваги не беремо приміське сполучення). Аж 1 пара потягів 779/780 Суми-Київ, який вихідними їде ще до Вінниці. На станції Конотоп аж на 2 пари більше, за рахунок регіональних експресів. Сумська область на 4-му місці з кінця за активними хворими на коронавірус (62 особи), Львівська область має 4632 хворих, м. Київ — 3432.

Укрзалізниця — Ukrzaliznytsia вже місяць браво рапортує, що вона повертає купу потягів. З Харкова, Києва до Одеси, Херсона, Запоріжжя. З Києва до Львова тощо.

Мені цікаво, Укрзалізниця — Ukrzaliznytsia Ви часом не забули, що існує Сумська область і що мешканці мають попит на залізничні перевезення, в тому числі і у південному напрямку, ми живі і випадків не багато.

Мешканці Сумщини не мають фактично ніякого залізничного сполучення, окрім Києва. До Харкова їхати нічим! Для того, щоб кудись виїхати у південному напрямку, треба дістатись Києва або Харкова і вдало пересісти на інший потяг. Ось тут якраз і є певні ризики.

Взагалі, чому така неповага до Сумської області? Тобто УЗ вводить потяги між регіонами, де значно вища кількість хворих, а про нас забули.

Коли «у руля» пасдепу був Alexandr Krasnoshtan, можно було вести конструктивно переговори. Зараз немає з ким.

Укрзалізниця — Ukrzaliznytsia припиніть знущатися над мешканцями області. Поверніть хоча б скасовані на період карантину:

775/776 Харків-Київ ( через Суми, з групою причіпних вагонів Харків-Херсон)

123/124 Київ-Костянтинівка

45/46 Лисичанськ-Ужгород

Введіть літній: 213/214 Суми-Одеса.

Дайте змогу тим, хто має намір поїхати у південному напрямку зробити це без пересадок.

Сподіваюсь, що Укрзалізниця — Ukrzaliznytsia Ivan Yuryk Vladyslav Kryklii Міністерство інфраструктури України виправлять ситуацію», — написав Дмитро Власенко.

Яка логіка дій "Укрзалізниці"?Преамбула. Світлина 1 – кількість активних хворих на коронавірус по областях. Світлина 2…

Опубліковано Дмитром Власенком Середа, 1 липня 2020 р.

4 листопада
3 листопада