
Уже в червні на Сумщині планують запустити виробництво гіппоалергенного молока А2
Зараз корови проходять сепарацію та необхідні тестування. І вже скоро молоко можна буде придбати у торгових мережах.
Спочатку ПрАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» у співпраці з СНАУ планують запустити невеликі об’єми виробництва. У подальшому все залежатиме від попиту на продукт, повідомили у СНАУ.
Як розповілали раніше, сировина для виробництва гіппоалергенного молока відбирається від власного стада заводу у м. Ічні, а також від стада Інституту агропромислового розвитку НААН. Перші вирощують в основному корів голштинської породи, а другі — лебединської. Та у всіх них різні характеристики молока. Відтак у такій ситуації оптимальним буде створення єдиного стада з саме із генотипом А2А2, над чим зараз і працюють.
Нагадаємо, що наукові дослідження проведені в СНАУ показали, що розведення лебединської і бурої порід корів дають більшу можливість отримувати гіппоалергенне молоко А2.