Вчора
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня

В одному з сіл Сумщини люди не отримали зарплату через недовиконання бюджету

У Есмані люди не змогли своєчасно отримати зарплату, бо селищна рада недоотримала в бюджет 170 тис. грн податків за час карантину

У березні Уряд затвердив пільги для бізнесу на час карантину, звільнивши від сплати деяких податків. В цей список потрапили і аграрні компаніїї, які обробляють землі на тих чи інших територіях. Звичайно, що вони скористались такою можливістю. Але для місцевих бюджетів це виявилось великим мінусом і проблемами.
Як повідомив Есманьський селищний голова Віктор Давиденко, за березень їх бюджет недоотримав 170 тис. грн. Так, 130 тис. грн мав сплатити ТОВ «Агрозем» та 40 тис. грн – ТОВ «Агропервомайськ». Ці кошти були закладені в бюджет і на них розраховували, зокрема, для виплати заробітної плати працівникам сільради, дитячого садка, будинку культури (36 співробітників фінансуюються з бюджету селищної ради).
– На місяць з усіма нарахуваннями нам необхідно 220 тис. грн на зарплату. У нас не було надходжень до бюджету, тому люди у травні не отримали своєчасно аванс, – розповів журналісту В.Давиденко.
Селищний голова зазначає, що компанії по закону не порушили нічого. Але, на його погляд, Уряд мав би реально підтримати малий і середній бізнес, який багато в чому постраждав через карантин, а не великі агрохолдинги, які працювали на полях у звичному режимі.
28 травня Есманська селищна рада отримала від «Агрозему» податок вже за квітень, трохи більше 110 тис. грн. З цих грошей і начислили аванс за травень. Найближчим часом гроші мають надійти і від «Агропервомайська».
Виплатити всю зарплатню, коли вже потягнувся борг, важко. Найближчим часом 42 тис. грн має перерахувати ще Південно-західна залізниця, але це повністю не закриває проблему. Селищний голова зазначив, що питання не стояло б настільки гостро, якби вільні кошти, які у них залишились з минулого року, залишились на місці. Але у січні 40 тис. грн зі свого бюджету вони перерахували лікарні, 35 тис. грн – для терцентру, 20 тис. грн – на освіту. Тоді про карантин і подумати ніхто не міг.

nedelya.info

4 листопада
3 листопада