Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Валерій Волков хоче запросити Президента України проїхати дорогою, яку робить АМК РЕМ-БУД, і показати можливості Путивльщини

Компанія АМК РЕМ-БУД користується авторитетом не лише серед державних замовників-розпорядників бюджетних коштів, а і приватних компаній, що дуже зважено роблять свій вибір – і за якістю та оперативністю покращення інфраструктури, і за ціновою політикою.

Так, на Путивльщині сільськогосподарський споживчий кооператив «Ярославна», який заснував нинішній депутат Сумської обласної ради Валерій Волков, довірився спеціалістам АМК РЕМ-БУД, аби на умовах співфінансування – 50 на 50% – відремонтувати дорогу між селами Скуносове і Корольки. Вона матиме стратегічно важливе соціальне значення, адже вестиме до нового молочного виробництва, яке планує відкрити кооператив, залучивши іноземних інвесторів та підтримку з бюджету. Крім того, шлях добре слугуватиме і для туризму, який хочуть розвивати у краї, адже цьому сприяє сама природа – дві найчистіші річки та зелені заливні луки, які ніколи не оброблялися хімікатами.

«Кооператив має на меті організувати випуск «зеленої», тобто екологічно чистої продукції, з чим може вийти на експорт. У нас був керівник 25 молочних заводів у Польщі, він подивився, які ми маємо можливості, надихнув і дав своє добро на проектування маслозаводу за європейськими нормами. І ось уже два роки триває будівництво. Польський інвестор знову приїжджав, проконтролював хід робіт, і тепер будемо підписувати контракт на виготовлення поляками обладнання. У свою чергу люди – члени кооперативу- організовують особисте селянське господарство. Маю надію, що область і уряд допоможуть нам у придбанні худоби для цих міні-ферм. Зараз наш кооператив об’єднує індивідуальних сільгоспвиробників молока на території 8 колишніх районів Сумської області, ми заготовляємо 40-50 тон молока в день. Це молоко тут охолоджуємо, побудували цех. Тепер очікуємо на підтримку держави.

Але для того, щоб сюди хтось приїхав, треба прокласти дорогу. Тому ми зустрілися з керівництвом АМК РЕМ-БУД і прийняли рішення вкласти фінанси задля хорошої, народної справи – провести дорогу, а дорога, як кажуть, – це життя. Тепер ми готові виступити перед владою і показати наші можливості. Настав саме той час, коли держава має звернути увагу на село і на прикладі нашого кооперативу налагодити організацію міні-ферм. Хочу, щоб у нас був проект, підтриманий і обласною владою, і, сподіваюся, також урядом нашої країни. Тема наша стратегічна! Аби не втратити останній шанс зберегти село, треба організувати роботу на селі, розводити худобу. Якщо не буде корови – не буде села. Поки є корови, село живе. Раніше казали інакше: поки школа є, село живе, але нині школи позакривали, народжуваність падає, та поки будуть корови, село житиме. Принагідно хочу ще раз подякувати керівництву АМК РЕМ-БУД за нашу дорогу», – сказав Валерій Волков.

Він також розповів про бурхливу реакцію місцевих жителів, коли ті побачили техніку компанії. Селяни повиходили зі своїх хат, бо ніколи такого не бачили, і зустрічали початок ремонту дороги, наче свято. Люди раділи і не вірили, що таке може бути, бо до цього роками були жахливі ями, а тепер кажуть, що на селі сталося диво.

«За нашим прикладом мають працювати й інші сільськогосподарські підприємства, які орендують землю. У наш кооператив люди вступили не тільки з худобою, а і земельними ділянками. СК «Ярославна» – це 10 тисяч гектар пашні, плюс сінокоси і луки. Це те, чим ми живемо. Сподіваюся, наш почин буде почутий. Я завжди виступав з ініціативою: нам треба покласти дорогу і запросити сюди Президента, щоб він тут побував і побачив, що ми вже зробили, які мільйонні інвестиції вклали. Держава має визначитися і сказати: ми вас підтримуємо, ми вам допоможемо!», – зазначив Валерій Волков.

4 листопада
3 листопада