Вчора
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Валерій Волков: Сімейні міні-ферми виведуть Сумщину у лідери з молочного виробництва та збережуть село

Підтримка та розвиток сімейних міні-ферм стане першим кроком до створення сільськогосподарських кластерів у Сумській області.

Таку думку під час конференції, яка проходила у стінах СНАУ, висловив депутат облради, засовник СК «Ярославна» Валерій Волков. Виступаючи перед учасниками зібрання він наголосив, що вагому роль у цьому процесі відіграє саме державна підтримка і без неї запустити цей масштабний процес буде дуже важко.

«Перший крок для створення кластерів полягає у тому, аби зацікавити існуючі сільгосппідприємства у підтримці малих сімейних ферм. Тоді цей процес зрушиться з місця. Якщо цього не станеться, то ми будемо об’єднуватися хаотично, що в свою чергу не дасть необхідного результату – вивести Сумщину у лідери за виробництвом молочної продукції», – акцентував засновник СК «Ярославна» Валерій Волков.

Створення кластеру, каже депутат облради, також сприятиме збільшенню робочих місць, надходжень до бюджетів, стимулюватиме розвиток місцевої економіки та найголовніше – дозволить відродити сільські території. За словами Валерія Волкова, наразі в області є успішні підприємства, які мають усе необхідне для того, щоб на їх базі створити потужний та конкурентоспроможний кластер. Серед них – СК «Ярославна».

До речі підприємство не стоїть осторонь проблеми та самостійно шукає можливості для розвитку, у тому числі, й територій, на яких успішно працює упродовж багатьох років. Так, депутат облради Валерій Волков профінансував ремонт важливої ділянки дороги між селами Скуносове і Корольки, яка вестиме до нового сучасного молочного виробництва, що планує відкрити кооператив «Ярославна». Там планують організувати випуск екологічно чистої продукції, з якою у перспективі хочуть вийти на експорт.

«Для створення кластеру необхідна комплексна програма, яка серед іншого передбачає будівництво доріг до виробництв, створення переробних підприємств. Коли ми приймемо програму сільськогосподарського розвитку в Сумській області, треба звертатися до Кабміну, аби він нарешті перейшов від слів до діла. Без такої державної підтримки Сумській області буде важко наростити поголів’я тваринництва, яке нині зменшується, а головне – зберегти село. Якщо є міні-ферма, то село буде жити», – підкреслив Валерій Волков.

Депутат облради заявив, що готовий відстоювати інтереси сільгосппідприємств, зокрема, у питаннях розвитку та підтримки молочних міні-ферм, на усіх рівнях влади.

«Ми на початку великого шляху. Він важкий, але ми маємо об’єднати наші зусилля задля майбутнього розвитку сільських територій», – підсумував Валерій Волков.

4 листопада
3 листопада