Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Валерій Волков: Завдяки співпраці з «АМК РЕМ-БУД» у нас з’явилася якісна дорога до села, яке стане центром майбутнього молочного кластеру

У рамках форуму, який зібрав у стінах СНАУ представників агарарної галузі, депутат Сумської облради, засновник СПК «Ярославна» Валерій Волков відзначив необхідність якісної транспортної інфраструктури, яка допоможе вивести на новий рівень розвитку сільськогосподарські виробництва.

Як вже розповідали раніше, на Путивльщині сільськогосподарський споживчий кооператив «Ярославна» долучився до співфінансування 5,2 км ділянки розбитої та покритої суцільними ямами дороги між селами Скуносове і Корольки. Ремонтні роботи на стратегічно важливій для громади ділянці автошляху виконали фахівці «АМК РЕМ-БУД».

Депутат Сумської облради, засновник СПК «Ярославна» Валерій Волков відзначає важливість співпраці бізнесу та влади, а також наголошує, що вона може стати основою для запровадження масштабної програми з підтримки сільгоспвиробників. На умовах співфінансування – 50 на 50% – вони зможуть реалізовувати різні проєкти, які допоможуть вивести сільські території на новий рівень розвитку.

«Коли ми побудували цех, автошляху ніякого не було. Зараз разом із «АМК «РЕМ-БУД» ми створили більше 5 км не просто дороги, а дороги життя. Вона веде до нашого молочного виробництва. Ми вже побудували переробний комплекс, замовили обладнання, яке плануємо запустити до Нового року. Взагалі розраховуємо, що з 2022 році запустимо власну масло-молочну продукцію», – розповів Валерій Волков.

Він закликав сільгоспвиробників не боятися об’єднуватися та створювати міні-ферми, які в подальшому увійдуть до потужного кластеру. А щоб це стало можливим, говорить депутат облради, необхідна державна підтримка.

«Задача влади у цьому процесі полягає у тому, щоб заохотити дрібних сільгоспвиробників, які мають свою базу та техніку, розвивали свої міні-ферми. Таке об’єднання наразі одне із найголовніших питань у агросекторі. І якщо ми це зробимо, матимемо позитивний результат», – додав Валерій Волков.

«Село залишили на останній план. Зменшилось поголів’я худоби, люди не можуть здійснювати заготівлю кормів. Саме тому створення кластерів врятує Сумщину і сільській території. Наша область має все для того, аби стати пілотним регіоном, у тому числі з активної реалізації програми співфінансування», – наголосив Валерій Волков і висловив сподівання, що керівництво Сумської області та народні депутати допоможуть підняти це питання на державний рівень.

Нагадаємо, нещодавно між СНАУ та «АМК РЕМ-БУД» було підписано Меморандум щодо підготовки кадрів для дорожньо-будівельної галузі.

4 листопада
3 листопада