Вчора
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня

“Великих Сум не буде”: що відомо про затверджений Перспективний план створення ОТГ в області

Уряд затвердив Перспективний план створення об’єднаних територіальних громад у Сумській області. Про це у Фейсбуці повідомив експерт з реформування місцевого самоврядування та реформи децентралізації в Україні Олександр Хоруженко.

«Дембель з одного боку. Це моя власна історія, яка розпочалася 1 серпня 2016 року. Маса нервів, людей, емоцій, грошей і мрій. З іншого боку ми планували інший фінал. Більш ефективну, конкурентну і сучаснішу модель громад в області. При цьому я задоволений і вважаю, що Уряд прийняв справедливе рішення по відношенню до активності і особливо бездіяльності багатьох гравців.

Створюється 51 громада базового рівня. «Великих Сум» не буде, до міста приєднається тільки Піщане, Бітиця, Чернеччина та Стецьківка. Косівщина приєднана до Степанівки. Створюється Садівська громада, одна з найабсурдніших в області.

Будуть великі Роменська міська, Тростянецька міська, Шосткинська міська, Кролевецька міська та Лебединська міська ОТГ. А ось Конотопської та Охтирської міських великих громад не буде. Не вистачило лобістів. Глухів як завжди обхитрили самі себе. Але це вже традиція, це вже навіть стало виглядати стильно.

Є ряд нікому непотрібних рішень, але вони були подані чинним прокурором/головою Сумської ОДА в якості проекту, а Уряд просто це прийняв.

До кінця поточної сесії Верховної ради цей план буде затверджений Постановою парламенту разом з новими адміністративними округами (укрупненими районами — авт.), які будуть створені взамін існуючим 18 районам», — написав Хоруженко.

4 листопада
3 листопада