12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня

Великомучениця чи депутатка без моральних принципів?

Депутатка Буринської міської ради восьмого скликання Наталія Ільченко кілька останніх років є керівником Буринського відділення Пенсійного фонду. Її виступи на пленарних засіданнях ради такі жалібні, що інколи викликають скупу сльозу навіть у політичних опонентів, що вже говорити про простих громадян.
На перший погляд до неї немає ніяких питань, але, якщо трохи покопатись, то можна виявити чимало цікавих фактів.

Наприклад, політична кар’єра. Дані взяті з офіційного сайту Центральної виборчої комісії:
– у 2010 році обрана депутаткою Буринської районної ради від «Партії регіонів»;
– у 2015 році обрана депутаткою Буринської районної ради від партії «Воля народу» (похідна від Партії регіонів);
– у 2017 році обрана депутаткою Буринської міської ради від партії «Наш край» (створена колишніми регіоналами);
– у 2020 році обрана депутаткою Буринською міської ради від ВО «Батьківщина» (представником якої є і Буринський міський голова Віктор Ладуха, який начебто є активним учасником Революції Гідності).

Але те, що пані Наталія кон’юктурниця, – не головна її вада. Цікавіше попереду. Варто тільки проаналізувати подану нею за 2020 рік декларацію про майновий стан і доходи та порівняти з даними відкритих реєстрів і свідченнями деяких громадян.

Згідно з декларацією, Наталія Ільченко зареєстрована та фактично проживає в селі Успенка Буринської ОТГ в будинку по вулиці Ганнівська, 136, який належить Нікітченку Івану Петровичу. Хоча жителі сусідніх будинків стверджують, що ніяка Наталія Степанівна в цьому будинку не мешкає. І взагалі в ньому ніхто не живе. Але водночас при реєстрації кандидаткою в депутати до Буринської міської ради в 2020 році пані Наталія чомусь вказала, що вона проживає в місті Буринь по вулиці Д.Бєдного, 61.

Як свідчить декларація, пані Наталія є власником приватного будинку, що знаходиться в місті Буринь на вулиці Великозахватівській (Жовтневій), 94. Час від часу в ньому з’являється громадянин Михайло Єрмаков, наближений до Буринського міського голови Віктора Ладухи. Крім цього у власності депутатки також є квартира, розташована за адресою: місто Буринь, вулиця Горького, 2 «Г», кв. 13, де проживає особа похилого віку.

Виникає логічне питання: а де ж тоді проживає депутатка? Оскільки Буринь місто невелике, і майже всі все знають один про одного, то неважко було дізнатись, що пані Наталія разом зі своєю матір’ю Марією Миколаївною та цивільним чоловіком Ковальовим Володимиром Васильовичем фактично проживають у місті Буринь по вулиці Д.Бєдного в будинку №61. Власником даного будинку , за даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, і досі значиться покійний батько Наталії Степанівни – Ільченко Степан Терентійович. А вже присадибні ділянки, розташовані за цією ж адресою,  належать  пані депутатці.

Виявляється, що кінцевий результат таких маніпуляцій – банальна можливість скористатися правом на субсидію, яку останні п’ять років отримало домогосподарство, яке знаходиться по вулиці Д.Бєдного, 61 в сумі 57199,67 грн ( інформація з Єдиного державного реєстру отримувачів субсидій Міністерства соціальної політики). Очевидно, саме з цієї причини Наталія Ільченко вирішила не показувати в декларації статки цивільного чоловіка Володимира Ковальова, котрий є власником автомобіля TOYOTA RAV4 2017 року випуску ( до речі, ним користується сама депутатка ), та майновий стан матері Марії Миколаївни, яка скуповує земельні ділянки, надані Буринською міською радою наближеним до родини Ладухи людям.

Можливо, перед тим, як читати мораль іншим, варто підійти до дзеркала та подивитися у власні «чесні» очі?

4 листопада
3 листопада