Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Ветерани війни не залишаться без уваги медичної галузі Сумщини

На цьому під час онлайн-брифінгу наголосив начальник управління охорони здоровя Сергій БУТЕНКО.

«З понеділка в області почав роботу з хворими на коронавірусну інфекцію Сумський обласний госпіталь інвалідів війни, який на сьогодні перепрофільований за дорученням голови Сумської облдержадміністрації Романа ГРИЩЕНКА, – зазначив Сергій Бутенко. – Користуючись нагодою, я хочу звернутися до учасників бойових дій, ветеранів війни, які проходили планове постійне лікування в госпіталі, і закликати їх не хвилюватися. Місто Суми залишається зараз в «червоній» зоні, й планова госпіталізація тимчасово не здійснюється. Тож госпіталь фактично був без пацієнтів».

Начальник обласного управління охорони здоров’я підкреслив, що учасники бойових дій за потреби будуть лікуватися або в обласному диспансері радіологічного захисту, або в інших, так би мовити, «зелених» закладах охорони здоров’я.

На сьогодні в госпіталі перебуває 52 особи, хворі на коронавірусну інфекцію, 46 із них – жителі м. Суми. Шість осіб перебуває в реанімації.

«Відкриття цього госпіталю для лікування хворих на COVID-19 і було зроблено для того, щоб розвантажити заклади охорони здоров’я міста Суми. Хоч це й обласний заклад, але ми зробили все можливе, щоб жителі Сум, яких хворіє в області найбільше, мали можливість для госпіталізації», – розповів Сергій Бутенко.

За його словами, у госпіталі буде задіяно 170 ліжок під хворих на коронавірус. Наразі вже зайнято 50.

Що ж до закупівлі ліків, то це здійснюється за кошти НСЗУ. Наразі госпіталь забезпечений ліками з нацпереліку, але є питання щодо отримання саме специфічних препаратів, тому що договір з НСЗУ на стадії підписання, кошти в госпіталь ще не надходили.

«Тому ми сьогодні розподілили з інших закладів засоби індивідуального захисту, частково медикаментів для того, щоб госпіталь оперативно почав свою роботу, – говорив Сергій Бутенко. – Найближчим часом госпіталь отримає кошти від НСЗУ і докупить відповідно до протоколу всі необхідні ліки».

4 листопада
3 листопада