Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Від початку року на дорогах Сумщини у ДТП померло 29 людей

Від початку року по сьогодні на дорогах області сталося 173 ДТП, в результаті яких постраждали 180 і загинули 29 осіб.

Як свідчить поліцейська статистика, найбільш частини причинами аварій стають перевищення максимально дозволеної швидкості руху транспортного засобу; порушення правил маневрування; порушення правил проїзду перехресть; недотримання безпечної дистанції; керування транспортним засобом у стані сп’яніння тощо.

Що стосується нетверезих водіїв, то, сідаючи за кермо напідпитку, людина вже вчиняє правопорушення. До того ж, вже будучи в дорозі, під час руху вона втрачає контроль як над власною поведінкою, так і над ситуацією в цілому. Як результат – порушення водієм інших правил дорожнього руху. Тобто ця причина ДТП, як правило, іде в комплексі з іншими.

Найактуальнішою проблемою сьогодення є ДТП, які трапляються не лише з вини водія, а й з вини пішоходів. Транспортні пригоди є наслідком вживання не тільки алкогольного, але й наркотичного сп’яніння, коли людина забуває не тільки про власну безпеку, але про загрозу життю та здоров‘ю її дій інших учасників дорожнього руху.

Неодноразові випадки, коли водії, скоївши чи допустивши порушення правил дорожнього руху, намагаються або втекти від правоохоронців, або ж «відкупитися» від адміністративної відповідальності. І, пропонуючи гроші посадовим особам, вчиняють вже не адміністративне правопорушення, а злочин, за який передбачена кримінальна відповідальність.

Тож працівники поліції звертаються до водіїв та власників автомототранспортних засобів з закликом бути відповідальними, і беззаперечно дотримуватися вимог законодавства. Будьте уважними у дорозі, не відволікайтеся під час руху на розмови, в тому числі й по телефону. Кермувальнику слід бути передбачливим, враховувати погодні умови, стан покриття автодороги, дальність видимості, бути обачним під час перетину залізничних переїздів, проїзду повз дитячі навчальні заклади, двори багатоповерхівок тощо. Вирушаючи в путь, намагайтеся зважити всі можливі ризики, запасіться аптечкою, вогнегасником, шанцевим та ремонтним інструментом, аби в разі необхідності самостійно впоратися з критичною ситуацією або надати допомогу іншим.

Відділ комунікації поліції Сумської області

4 листопада
3 листопада