Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Від розвитку туристичного потенціалу регіонів виграють громади, – Денис Шмигаль

Під час наради в облдержадміністрації з питань розвитку Сумської області, Прем’єр-міністр України Денис ШМИГАЛЬ наголосив на необхідності розвитку туристичного потенціалу регіону.

Прем’єр-міністр зазначив, що Сумська область має потужні можливості для розвитку туризму, тому необхідно приділяти особливу увагу підтримці так званих «туристичних магнітів». Серед них, зокрема, комплекс «Садиба Харитоненка». Зі станом культурно-історичної пам’ятки очільник Уряду під час робочої поїздки ознайомився особисто.

Денис ШМИГАЛЬ підкреслив, що Уряд шукатиме додаткові можливості для підтримки таких об’єктів, адже від цього насамперед виграють місцеві громади.

«У наступному році ми плануємо до проекту «Велике будівництво» долучати об’єкти культури й туризму. Регіони мають підготувати пропозиції, які могли б фінансуватися в рамках програми в наступному році. Визначити пріоритети та куди краще інвестувати, щоб це приносило результат», – зазначив Прем’єр-міністр.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр ТКАЧЕНКО зазначив, що в Сумській області є активна громада, велика кількість фестивалів та цікаві об’єкти, як можуть стати «туристичними магнітами». Він додав, що на наступний рік плануються дві відповідні програми.

«Перша – «Велика реставрація» у сфері культури. Це театри, музеї, замки, садиби, які б могли стати «туристичними магнітами». Ми будемо приймати пропозиції від регіонів та розглядати питання співпраці між державою та місцевими громадами. І друга — створення центрів культурних послуг. Власне, це перетворення бібліотек в областях у центри сучасної атракції», – сказав Олександр Ткаченко.

4 листопада
3 листопада