15 травня
13 травня
11 травня
7 травня
6 травня
1 травня
30 квітня
29 квітня
25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня

Відділення реабілітації відкрили в Сумській міській лікарні

Відділення реабілітації відкрили в Сумській центральній міській лікарні 14 серпня. Ремонт тут закінчили у лютому 2020 року, проте через карантин стаціонарних хворих не приймали.

Зараз у відділенні заповнені усі 20 ліжок. Тут відновлюють людей з неврологічними і судинними патологіями. Пані Надія займається в кабінеті кінезотерапії. “Лежала в нейрохірургії, операція: пухлина спинного мозку. Не ходила, прийшла з ходунками, пересуваюся вже з милицями під руку, з паличкою можу ходити, і 3-4 кроки ступаю, як лікар стоїть, то – і п’ять”, – розповідає вона.

Зробила свої перші кроки після інсульту у відділенні і Ніна Чемеринська. “Поступила 19 числа в неврологію. Там лежала 10 днів, кололи, крапельниці ставили. Там навчили мене тільки сидіти і стояти, а через 10 днів направили сюди”, – говорить пацієнтка. Про умови та ставлення відгукується так: “Умови чудові, і санітарки, і наші тренери, і завідувачі – уважні, все добре, задоволена”.

Лікарка-фізіотерапевт Надія Стеценко розповідає, що хворі отримують достатнє лікування. “Те, яке повинне бути у відділенні. Це – фізіотерапевтичні процедури, масаж, лікувальна фізкультура, водні процедури”, – зазначає вона. У відділенні працюють 4 лікарі-неврологи, 2 лікарі-реабілітолога, фізіотерапевт, 12 медсестер.

За словами завідувачки відділення реабілітації лікарні Лариси Бражник, підписали 2 пакети з Національною службою здоров’я України: для реабілітації хворих нервової системи та з порушеннями опорно-рухового апарату. “Мабуть, повністю укомплектуватися. Життя йде вперед, з’являються все нові і нові прилади”, – додала вона.

Ремонт відділення обійшовся у близько 780 тисяч гривень. Це гроші з міського бюджету. За 200 тисяч гривень депутатських грошей сюди частково придбали апаратуру. У вересні планують придбати ще частину обладнання. Зараз у підвальному приміщенні триває ремонт: там планують відкрити басейн.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада