Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Відомий підприємець з Сумщини планує запуск другої черги свого заводу у Польщі

Попри економічну кризу та пандемії корона вірусу, Анатолій Кобзаренко, засновник і директор одного із найбільш відомих вітчизняних виробників техніки та обладнання — «Завод Кобзаренка», планує запустити другу чергу заводу Kobzarenko sp. z o.o неподалік Лодзя. Про це йдеться у матеріалі «Анатолій Кобзаренко: Люди тримаються за землю ― вона дає прибуток» на Kurkul.com.

Підприємець повідомив, що вже подано запит на часткове відшкодування у розмірі Є2 млн з коштів Євросоюзу. Якщо їх вдасться отримати, то невдовзі розпочнеться будівництво.

Як відомо, Анатолій Кобзаренко є власником 4 заводів: «Завод Кобзаренка», «Компанія «Кобзаренко», «Кобзаренко Агро» та нещодавно відкритий завод Kobzarenko sp. z o.o. у Жлобниці.

За його словами, інвестиції у будівництво заводу з виробництва причіпного обладнання в Польщі склали близько Є5 млн, із них Є2,3 млн Євросоюз уже повернув як безповоротну допомогу. Решту суми засновник виплачує як кредит польському банку.

«Зараз там працюють вже 30 людей. Ми спершу не знали, якою має бути оплата праці. Поради теж ні в кого було спитати. Вирішили встановити заробітні плати на 40% вищі, ніж отримують наші працівники в Україні. Також даємо безкоштовне житло та переїзд комфортабельними автобусами, є соцпакет», — розповідає Анатолій Кобзаренко.

4 листопада
3 листопада