Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Віталій Калініченко: «Будемо всі разом вболівати за сходженням сумських альпіністів на Еверест»

16 лютого оголосили про старт першої в історії експедиції Сумської області на Еверест. Підкорювати найвищу вершину світу вирушать двоє досвідчених альпіністів-сумчан: керівник групи заслужений майстер спорту з альпінізму, «Сніговий барс» Володимир Рошко  та  вихованець клубу «Абалаковець» Олександр Сумцов.

Коли Володимир Рошко повернувся із підкорення «восьмитисячника» – гори Манаслу, з’явилася ідея про сходження на Еверест. Перепоною до втілення мрії залишалося фінансування. Вирішити  це питання вдалося завдяки   депутату Сумської обласної ради, директору з розвитку групи компаній «Псьол» Віталію Калініченку, який виступив спонсором експедиції Сумщини.

«Хочу підтримати наших спортсменів конкретними справами, допомогти здійснити їхні мрії, аби альпіністи Сумщини вперше в історії зійшли на найвищу точку планети! Переконаний, що наша експедиція на Еверест матиме дуже важливе значення для покращення іміджу Сумської області, представлятиме її з позитивної сторони. Ця подія приверне увагу всієї України, за нею спостерігатимуть і на Сході, і на Заході. Це дасть змогу людям переключитися з напруги останнього часу на мирний лад, повірити у спільну справу.

Разом із тим, це великий поштовх для розвитку спорту та туризму на Сумщині. Для групи компаній «Псьол», яка інвестує в інфраструктурні та туристичні об’єкти,  дуже важливо бути причетними до такої справи.  Ми й раніше підтримували реалізацію різних спортивних проектів, тому не могли залишитися осторонь  історичного підкорення Евересту.

Звичайно, я буду вболівати за наших альпіністів, стежити за процесом сходження в соцмережах, аби у них все вдалося якнайкраще. Переконаний, що разом зі мною “тримати кулаки” за наших хлопців будуть ще мільйони українців», – зазначив Віталій Калініченко

«Сходження на Еверест стане одним із перших кроків до розвитку альпінізму на Сумщині, популяризацією цього виду спорту. Хочемо, щоб завдяки цій події про нашу область заговорили не тільки в усіх куточках України, а й в усьому світі» – прокоментував голова Сумської облдержадміністрації Дмитро Живицький.

Як  розповіли спортсмени, їх експедиція триватиме майже два місяці. 7 квітня збираються летіти в Непал і 1 червня повернутися додому. Саме сходження на Еверест планується у період з 10 по 30 травня. На Евересті альпіністи піднімуть Прапор України та прапор Сумської області. За ходом цієї експедиції можна буде слідкувати онлайн, тож можна буде побачити весь шлях підкорення вершини.

4 листопада
3 листопада