Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Віталій Калініченко допоміг Анастасії Гец із Сумського району почути світ

Депутат Сумської обласної ради від партії «Слуга народу» Віталій Калініченко допоміг 14-річній дівчинці Анастасії із Річківської громади з придбанням якісного слухового апарату. Дізнавшись про історію її багатодітної малозабезпеченої родини і про те, що Настя через ваду нині практично позбавлена можливості навчатися, народний обранець не зміг залишатися байдужим. Оскільки сім’я не має можливості вирішити нагальну проблему, і громаді теж такі витрати наразі не під силу, Віталій Калініченко придбав для дитини необхідний слуховий апарат, а щоб вона продовжила онлайн-навчання і розширювала коло спілкування та розваг, подарував планшет.

«Раніше писав, що під час відвідування Річківської об’єднаної територіальної громади, що у Сумському районі, до мене звернулися люди із проханням допомогти дівчинці із малозабезпеченої родини, яка має вади слуху.

Це родина Гец, у якій мама сама виховує трьох дітей – двох синочків (9 та 6 років) та 14-річну доньку Анастасію. Вона народилася передчасно на 26-му тижні із вродженими вадами слуху.

Незважаючи на такі прикрощі долі – Анастасія виросла чуйною і турботливою. Допомагає мамі та сусідам по господарству, любить малювати.

Після початку епідемії коронавірусу та перехід школи на дистанційне навчання – дівчинці стало буквально не можливо навчатися – вона просто не чула викладача та своїх однокласників.

Щоб виправити ситуацію – потрібен був якісний слуховий апарат. На жаль, коштів у місцевої громади не знайшлося, але було бажання допомогти і вони почали звертатися до різних небайдужих людей, до яких потрапив і я.

Коли познайомився із усіма обставинами, із самою родиною Гец, то вирішив, що придбанням слухового апарату не варто обмежуватися, а й попутно подарував планшет, завдяки якому Анастасія зможе і навчатися, і просто цікаво проводити час, як це роблять її однолітки.

Дай Бог, щоб усе в цій родині налагодилося, а доля Анастасії склалася щасливою та успішною!» – написав Віталій Калініченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами депутата, допомога дітям завжди була для нього пріоритетом. Це він робив раніше і планує продовжувати робити у майбутньому, адже діти – це наше майбутнє.

Заступник директора Річківської гімназії, у якій навчається Анастасія, говорить, що дівчинка дуже здібна й активна, і тепер, коли вона має змогу чути з допомогою слухового апарату,  для неї відкривається повноцінне життя та навчання.

Зворушена мама Насті висловила щиру подяку народному обранцю за проявлену турботу, за допомогу у здійсненні мрії донечки – чути!

«Найголовніше – це усмішка цієї дитини, вона чує те, про що ми говоримо», – сказав Віталій Калініченко.

Нагадаємо, раніше депутат підтримав волонтерів із Будильського старостату Лебединської ОТГ, передавши  камуфляжний матеріал, з якого вони виготовляють захисні маски для військових на фронт. Також Віталій Калініченко допоміг волонтерському активу Річківської громади, сіл Калюжне та Пристайлове Лебединської громади і Лікарське Миколаївської громади.

4 листопада
3 листопада