12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня

Віталій Калініченко розповів, як рятували комбайнера та втратили комбайн за 20 мільйонів

Депутат Сумської обласної ради, директор із розвитку ТОВ «Агрофірма «Псьол» Віталій Калініченко розповів про те, якою важкою ціною аграрії цього року збирають врожай, інколи навіть ризикуючи власним життям  та зазнаючи великих матеріальних втрат. Минулого тижня комбайнер компанії підірвався на ворожій міні: на щастя, його вдалося врятувати, а от комбайн вартістю 20 мільйонів після вибуху вже не підлягає ремонту.

“Надзвичайно великою ціною нам дається цьогорічний врожай. Скажу навіть більше – цей рік дійсно показав, хто по-справжньому, до останнього відданий своїй справі хлібороба, а хто просто скористався ситуацією, вирішивши по-швидкому десь щось намутити….
Минулого тижня в нашій компанії – ТОВ “Агрофірма “Псьол” сталася біда. На міні підірвався комбайнер Іван Миколайович Пономаренко. Коли ми дізналися про цю трагедію, то одразу оперативно доставили Івана Миколайовича до лікарні, забезпечили всім необхідним, особисто контролював та переймався умовами перебування – як наслідок життя вдалося зберегти, чоловік йде на поправку. По великому рахунку, відбулося справжнє диво – під час підриву вибуховою хвилею Івана Миколайовича викинуло з кабіни і це, скоріше за все, і врятувало йому життя…
Комбайн ремонту вже не підлягає, страховка також на такі випадки не розповсюджується. Для нашої компанії – це мінус 20 мільйонів змарнованих війною інвестицій. Наразі, готуємо економічні розрахунки, зважуємо доступні програми кредитування, щоб придбати нову техніку – бо віримо у майбутнє країни, бо це наш вибір, наш шлях і ми готові пройти його достойно…
P.S. Надзвичайно, шкода втрачених коштів, які могли б спрямувати на підтримку соціальних та гуманітарних програм. Але щиро вірю, що ми справимося з усіма негараздами і зможемо зробити для нашого району, для нашої рідної Сумщини ще багато добрих справ!
Усім миру і добра! Працюємо далі!” – написав Віталій Калініченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

 

 

4 листопада
3 листопада