Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Віталій Калініченко: Цього тижня “Агрофірма “Псьол” втратила ще одну машину – автомобіль-хлібовозку

Директор із розвитку ТОВ «Агрофірма «Псьол», депутат Сумської обласної ради Віталій Калініченко розповів про жахливу історію, яка трапилася днями з працівниками його підприємства. Розвозячи хліб на території Сумського району, вони потрапили під ворожий обстріл.

“Цього тижня наше підприємство ТОВ “Агрофірма “Псьол” втратило ще одну машину – автомобіль-хлібовозку.
Дана подія сталася 22 лютого близько 13.30. Із Біловодів Хотінської громади поверталася додому у Велику Рибицю наша “хлібовозка”, яка постійно обслуговує цілий ряд сіл біля самого кордону.
Біловоди – це останнє село на їхньому маршруті і тому на той час вони їхали повністю пустими. У кабіні був тільки водій та продавчиня.
Відїхавши близько кілометра, по ним було здійснено постріл із протитанкової керованої ракети, так званого ПТУРа. Ракета потрапила під машину посеред колес. У результаті – будка, у якій возили хліб, відлетіла, а сам автомобіль прямо на ходу вдарився у дерево.
Водій та продавчиня отримали поранення, причому остання – досить серйозні, у тому числі контузію…
Коли вони покинули автомобіль, то виявилося, що мобільного зв’язку там не має і їм довелося ще близько кілометра добиратися до людей і вже там визвали швидку, яка їх і доставила до лікарні. Зі свого боку, ми забезпечили усіма необхідними ліками, наразі жінка ще перебуває на лікуванні, а водія після оперативного хірургічного втручання відпустили додому.
Через певний час на місце пригоди поїхали наші працівники, щоб забрати речі із машини. Буквально через чотири хвилини по ним відкрили вогонь, добре що цього разу без втрат і пошкоджень – наші встигли покинути місце аварії.
Яка була необхідність стріляти по мирній хлібовозці??? Можливо думали, що ми там перевозимо якусь зброю чи ще щось такого роду, але по факту, на автомобіль, який вартує кілька тисяч доларів витратили протитанкову ракету вартістю десятки тисяч дол. Непоганий розмін, якби тільки не здоров’я наших працівників…
Хочу також нагадати, що на початку грудня 2022 року під час збирання кукурудзи на міні підірвався наш комбайн – тепер змушені шукати додаткові кошти на придбання нового…
Але попри все – не здаємося, продовжуємо працювати, наближати нашу ПЕРЕМОГУ!” – поділився Віталій Калініченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

4 листопада
3 листопада