Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Впроваджувати чи ні – у сумській «Солідарності» виник ідеологічний конфлікт між Медуницею та Нагорною

Керівниця секретаріату Сумської солідарності Марина Нагорна виступила проти запровадження дистанційного навчання. Натомість її партійці мають інше бачення й публічно заявляють про необхідність введення такої форми освіти.

Тема коронавіруса вже давно перейшла з медичної площини в політичну. І деякі політики успішно заробляють на цьому дивіденди. Так, ще на початку літа, коли у суспільстві почали точитися розмови про можливе введення дистанційного навчання, Марина Нагорна, кандидатка у депутати, дружина чоловіка фракції ЄС в облраді, закликала у Фейсбуці підтримати електронну петицію до Президента Зеленського проти запровадження дистанційної форми навчання.
«Я хочу, щоб моя дитина був конкурентоспроможною, я вважаю, що в спілкуванні велика складова розвитку людини, я прошу не руйнувати майбутнє суспільство», – написала тоді вона.

Звісно, її думка має право на існування, як би в умовах стрімкого поширення коронавірусної інфекції життя і здоров’я тисяч дітей, студентів, педагогів не було під загрозою.

Та схоже, неузгодженість позицій зіграла проти Нагорної та, зокрема, команди ЄС на Сумщині. Вчора представники політичної сили, яка взяла на вибори під своє крило «кращих політиканів» типу колишнього нардепа Олега Медуниці, заявили, що начебто мають «план» дій щодо виведення Сум із «червоної» зони. І полягає він, серед іншого, у введенні дистанційної форми навчання.

Такі різні погляди на ситуацію ввели у ступор виборців, які не знають, чиїм же словам вірити і чи не зміниться знову позиція політиків, наприклад, вже після виборів. А можливо, вся справа в тому, що вони просто хайпують довкола теми пандемії?..

До речі, «Європейська солідарність» неодноразово анонсувала, що взяла (на словах) за основу своєї діяльності та політичної доктрини, цінності країн Європи, яка, до речі, сумлінно пішла на карантин та неухильно дотримується усіх рекомендацій влади. Бо там, схоже, думають про людей і реально оцінюють усі ризики. А наші політики думають про вибори, рейтинги й бігають по місту, критикуючи перед камерами нинішню владу. Роблять це не тільки тому, що не мають що реально запропонувати, а й добре розуміють, що чинній владі вдалося впоратися з викликами в сфері освіти, у стислі терміни організувати «Всеукраїнську школу онлайн», щоб діти з міст і сіл, у тому числі Сум та області, могли в комфортних домашніх умовах дивитися уроки по телевізору або на комп’ютері. А також що саме цей масштабний освітній проект став великим відкриттям навчального року-2020.

Сподіваємося, що, мобілізувавши усі зусилля, країна та Сумщина, зокрема, таки поборе коронавірусну інфекцію та зможе зберегти якомога більше людських життів, принаймні для цього нині докладається максимум зусиль на усіх рівнях влади.

4 листопада
3 листопада