Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня

Місця в інфекційному відділенні Шосткинської ЦРЛ, де лікують коронавірусних хворих, повністю заповнені

Днями у місті стався новий смертельний випадок від коронавірусної інфекції. Померла жінка 68-ми років, яка мала супутні патології. За два останні вихідні COVID-19 офіційно підтвердили у 12-ти шосткинців, серед яких є і діти. У зв’язку з цим два класи відправили на самоізоляцію. В інфекційному відділенні ліжка стаціонару вже заповнені – хворих з неускладненими пневмоніями лікують амбулаторно.

З понеділка, 28-го вересня, відповідно рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, Шостка увійшла до жовтої карантинної зони. Це передбачає посилення певних карантинних обмежень. Про це розповіла завідуюча Шосткинським міськрайвідділом Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України Ірина Хаміцевич. В той же час зберігаються усі протиепідеміологічні правила зеленої зони, а саме – дотримання маскового режиму. «В громадських місцях дозволяється перебувати лише в масках. Якщо говорити про магазини та ринки, то цього правила повинні дотримуватися як покупці, так і продавці».

Станом на 28-ме вересня по Шостці офіційно підтвердили 106 випадків захворювання на COVID-19. Лише за два останніх вихідні Лабораторний Центр отримав 12 повідомлень про нових хворих. Серед них двоє інфікованих з Шосткинського району і одна людина з Глухова, яка наразі проходить лікування у інфекційному відділенні Шосткинської ЦРЛ.

Станом на 28-ме вересня від COVID-19 одужали 67 осіб. Але залишається ще 39 активних осередків коронавірусної хвороби

Пані Хаміцевич звернула увагу людей, які знаходяться в осередку захворювання або є контактними особами, і яких за минулий тиждень нарахували близько 150-ти осіб, про дотримання ними рекомендацій лікарів та суворого режиму самоізоляції. «Завдяки цьому ми зможемо не допустити розповсюдження інфекції», – підкреслила керівник.

Варто зазначити, що серед хворих на коронавірус шосткинців є діти. Минулого тижня Лабораторний Центр отримав повідомлення про інфікування двох дітей, у зв’язку з чим два класи пішли на карантин.
На вихідних стало відомо, що на COVID-19 захворіла 11-річна дитина. У неї недуга дала ускладнення у вигляді пневмонії

На ранок 28-го вересня в інфекційному відділенні перебувало 18 пацієнтів, з яких 8 – це хворі на COVID-19. Олег Штогрин завірив, що на сьогоднішній день інфекційне відділення повністю забезпечене медикаментами для лікування коронавірусу.

Зараз хворі повністю отримують лікування за бюджетні кошти

Головний лікар закликав шосткинців дотримуватися санітарно-епідемічного режиму, аби у подальшому не допустити переповнення ліжок інфекційного стаціонару.

Станом на 28 вересня, на амбулаторному лікуванні від коронавірусної інфекції знаходиться 21 людина, серед яких і двоє дітей, розповів директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександр Жук.

Всі місця в інфекційному відділення наразі заповнені, тож пацієнти з неускладненими пневмоніями проходять лікування вдома. Варто зазначити, що за минулий тиждень ПЛР-тести та ІФА-тести на коронавірус здали 125 осіб.

Джерело: shostkanews.city

4 листопада
3 листопада