14 вересня
13 вересня
12 вересня
11 вересня
10 вересня
7 вересня
6 вересня
5 вересня
4 вересня
3 вересня
2 вересня
30 серпня
29 серпня
28 серпня
27 серпня
24 серпня
22 серпня

Як голова обласної ради Федорченко піариться на обʼєктах, які робить його фірма на підконтрольному йому підприємстві

Останні кілька років (якраз після початку війни) усі сумчани можуть спостерігати, як на сайті Сумської обласної ради із завидною регулярністю розміщуються інформаційні матеріали про візити голови облради Віктора Федорченка до комунального підприємства Сумської обласної ради “Сумського обласного онкологічного диспансеру”. Наче все логічно – медичний заклад напряму підпорядковується обласній раді, має стратегічне значення для Сумщини і опікування його справами голови обласного парламенту не тільки є нормальним, а й доречним.

От тільки у всій цій “позитивній” історії є один невеликий, але дуже прикрий і важливий момент – увага Віктора Федорченка у цих публікаціях переважно повʼязана із різного роду будівництвом та ремонтом обʼєктів в Онкоцентрі.

І знову, людина, яка не в курсі, зазначить: мовляв, нічого тут дивного і поганого не має в тому, що голова обласної ради особисто контролює  хід будівельних  та ремонтних робіт на такому важливому медичному обʼєкті, тим паче, що сам він будівельник і добре розуміється на цьому всьому…

Так, тут дійсно не було б нічого дивного і поганого, якби тільки усі ці ремонти та будівництва не робила фірма самого Віктора Федорченка, бразди правління у якій, після обрання на посаду голови обласної ради, він передав своєму сину Дмитру – відомомому у сумах мажору, який кілька років тому в ДТП накинувся із кулаками на працівників обленерго, а потім взагалі погрожував їм зброєю

Більш того, всі ці тендери (а їх там більше десяти і все це на десятки мільйонів гривень, плюс вже після початку повномасштабної війни) проводилися або без використання електронної системи “Прозоро” або “з особливостями”, у результаті чого фірма Федорченка без особливих проблем ставала переможцем і добряче заробляла (і все це тільки на одному підприємстві обласної ради, керівника якої погоджує голова обласної ради і який йому безпосередньо підпорядковується).

Тому і дивним, більш того, мабуть, огидним для сумчан є перегляд таких матеріалів, у яких голова облради Федорченко оглядає будівництво на підприємстві, керівника його він особисто призначав і де робить ремонт фірма, яка належить самому Федорченку.

Суцільне замкнуте коло. Невже тут не має корупції? Хіба так має бути у країні, де щодня за її майбутнє гинуть сотні українських захисників?

4 листопада
3 листопада