Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня

Як кум Ладухи підвищив ціну на воду в селі Олександрівка?

У селі Олександрівка Буринської об’єднаної територіальної громади останні декілька років існує проблема із централізованим водопостачанням. Якість самої води та її постачання погіршали, а ціна після приєднання села до ОТГ збільшилась. І попри численні звернення до старости та депутата міськради, питання залишається не вирішеним,  жителі Олександрівки продовжують справно сплачувати затверджений виконавчим комітетом Буринської міської ради тариф на водопостачання, а натомість отримувати неякісні послуги.

Чому ж так сталося? Бо в недалекому 2017 році начебто з благими намірами обслуговувати водопровід та надавати послуги з водопостачання жителям села Олександрівка почав місцевий фермер, який обробляє левову частину земель сільськогосподарського призначення на території Олександрівського старостинського округу Буринської ОТГ. Це все було зроблено ще на початку року, коли тільки починався процес утворення Буринської ОТГ, до якої і було приєднано Олександрівську сільську раду.

А вже восени 2017 року відбулись перші вибори до Буриньскої ОТГ,  і по виборчому округу, який складався із території Олександрівської сільської ради, від партії ВО «Батьківщина» балотувався, а потім і переміг та став депутатом Буринської міської ради VII скликання Олександр Гудименко.

До чого тут він? Запитаєте ви. А до того, що саме Олександр Гудименко є засновником ФГ «Талісман – 3», яке орендує сільський водопровід та без відповідної ліцензії, передбаченої законодавством, надає послуги водопостачання населенню села Олександрівка. І саме на рахунки його господарства надходять кошти за воду, якою користуються жителі села.

І все б нічого, якщо б не одне але. Але чому після приєднання Олександрівської сільради до Буринської ОТГ комунальне підприємство «Буринь-Теплосервіс», що має відповідну ліцензію на надання послуг із водопостачання, не забрало на свій баланс олександрійський водопровід, а залишило його у користуванні депутата Буринської міської ради Олександра Гудименка? Можливо, на це впливає не тільки партійна приналежність самого депутата, адже він, як і міський голова, є представником ВО «Батьківщина», а і те, що він є кумом Віктора Ладухи.

Хто іще може виграти виборчі перегони у фермера, який обробляє найбільше землі на території сільради та у того, хто володіє таким важливим для життєдіяльності ресурсом, як ВОДА.

Нагадаємо, раніше стало відомо, як Ладуха разом зі своєю командою розбазарюють буринську землю.

4 листопада
3 листопада