Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Як проходить голосування на місцевих виборах у Шостці

Журналісти завітали на відкриття виборчої дільниці, яка знаходиться на базі школи №11 у Шостці. О 7:55 на подвір’ї чекали нагоди здійснити свій громадянський обов’язок три людини.

На дільницю намагаються запускати обмежену кількість людей, а також проводять температурний скринінг, передає shostkanews.city.

У часи пандемії коронавірусу процес голосування дещо змінився. Виборці мають дотримуватися соціальної дистанції щонайменше у 1,5 метри. Це ж стосується і членів комісій. Користування антисептиками та носіння захисних масок є обов’язковим.

«Через кожних три години члени комісії будуть змінювати маски та перчатки. Через кожні дві години ми оброблюватимемо скриньки, через кожні чотири години будемо мити підлогу своїми зусиллями», — зазначила голова дільничної комісії №590872 Тетяна Булітко.

На виборах-2020 українці мають змогу обрати депутатів сільських, селищних і міських рад та сільських, селищних і міських голів. Виборці отримали 4 бюлетені різного кольору. Щоб проголосувати за партію, потрібно у пустому квадраті бюлетеня – напроти обраної політичної сили – поставити будь-яку позначку. Згодом треба обрати кандидата в депутати від цієї партії та вписати його номер у квадраті з трафаретом. Розібратись із всіма нововведенням у голосуванні було легко не всім.

«Взагалі це найважчі вибори, тому що 4 бюлетеня і плюс ці обмеження — це просто кошмар! 8 ранку і вже — черга!», — сказав Віталій — один із перших шосткинців, що проголосував на цій дільниці.

Для людей з ознаками хвороби є окрема кабінка.

«Температуру на вході заміряють і якщо у людини вона 37 — 37,2 – ми направляємо у кабінку для хворих. Якщо температура вища – пропонуємо звернутись до лікаря», — зазначила голова дільничної комісії.

Загалом на цю дільницю протягом дня має прийти більше 1624 виборці. В умовах пандемії діятиме і виїзна скринька.

Багато хто з опитаних приніс свою ручку на голосування, як радило напередодні МОЗ.

Шосткинці говорять, що коронавірус ніяк не вплинув на їх бажання здійснити свій громадянський обов’язок.

Волевиявлення має завершитися о 20:00 на усіх дільницях України.

4 листопада
3 листопада