Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Як розвивалась Сумщина за рік Президенства Зеленського?

Голова Сумської облдержадміністрації Роман Грищенко проаналізував, що змінилося на Сумщині за перший рік президентства Володимира Зеленського.

Конкретними прикладами напрацювань у сфері медицини, оновлення  шкіл, дитсадочків, спорткомплексів, ремонту автодоріг та мостів  губернатор поділився на сторінці у Фейсбуці:

«Рік тому Володимир Зеленський офіційно приступив до виконання обов’язків Президента України і взяв на себе відповідальність за розвиток і майбутнє нашої країни, встановлення миру та повернення додому військовополонених та політв’язнів.

Для мене особисто бути у команді Володимира Зеленського – велика честь, довіра і щоденна праця з впровадження державної політики в Сумській області, яку я очолюю лише два місяці. Але за цей короткий час, на який припала пандемія коронавірусу, нашою командою вже зроблено чимало.Сумщина достойно прийняла виклик від Covid-19 і наразі дає беззаперечний опір вірусу. Сумська область є прикордонною, але незважаючи на високі ризики завезення коронавірусної інфекції з РФ, нам вдається тримати ситуацію із поширенням хвороби у регіоні під контролем. Завдяки профілактичним заходам та ретельному контролю за дотриманням населенням карантинного режиму, що здійснювалися ОДА спільно з органами місцевого самоврядування та поліцією, за весь час пандемії коронавірусу на Сумщині захворіло 164 особи, з них 10 медпрацівників, лише двоє з яких – у наслідок виконання професійних обов’язків. Наразі від Covid-19 в Сумській області одужало 100 осіб. Лікарні забезпечені усім необхідним для надання допомоги хворим на коронавірусну інфекцію та захисту медперсоналу. З метою здійснення заходів з протидії поширенню COVID-19 закладами охорони здоров’я області укладаються угоди з Національною службою здоров’я України в рамках Програми медичних гарантій.

У Сумській області продовжується впровадження реформи охорони здоров’я. Підписано 884 080 декларацій з сімейними лікарями, або 81,7% (Україна – 70,9%). Договори з НСЗУ заключили 77 закладів, що надають первинну медичну допомогу. За січень-квітень 2020 року кошти від НСЗУ отримали усі заклади на загальну суму 162,9 млн. гривень (в тому числі у квітні – 40,9 млн. гривень), що становить 78,7% від бюджету на первинну ланку.

Сумщина активно долучилася й до реалізації проєкту Президента України «Велике будівництво», у рамках реалізації якого ми реконструюємо та відремонтуємо в області 5 шкіл (серед яких, до речі, Краснопільська опорна школа, де роботи вже на завершальному етапі), 5 дитячих садочків, 5 спортивних об’єктів. До того ж, наразі триває будівництво 11 амбулаторій, 5 з яких вже на стадії завершення. Ще 2 амбулаторії вже введено в експлуатацію.

Відповідно до програми «Велике будівництво» в частині реконструкції, ремонту та будівництва автомобільних доріг загального користування державного значення у Сумській області з державного бюджету планується виділення рекордної суми коштів у розмірі 2761 млн гривень. За рахунок цих коштів передбачається виконання ремонтних робіт на автомобільних дорогах Н-07 Київ – Суми – Юнаківка протяжністю 49 кілометрів, Н-12 Суми – Полтава (з обходом м. Суми) протяжністю 78,9 кілометра, Р-65 КПП «Миколаївка» – Семенівка – Новгород-Сіверський – Глухів – КПП «Катеринівка» протяжністю 7,9 кілометра, Р-61 Батурин – Конотоп – Суми протяжністю 5 кілометрів, Т-19-15 Шостка – Ямпіль протяжністю 13,9 кілометра, Т-19-13 Ромни – Липова Долина – Тростянець – Мезенівка протяжністю 10 кілометрів, Т-25-03 Вільне – Кролевець протяжністю 11 кілометрів.

Крім цього, до серпня 2020 року планується завершити реконструкцію мостового переходу через річку Ворскла на автомобільній дорозі Н-12 Суми – Полтава у селі Климентове Охтирського району, на що у цьому році виділені кошти у сумі 68,8 млн гривень.

У 2020 році на будівництво, реконструкцію, ремонт і експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Сумської області передбачено 866,7 млн гривень.

Рік тому Президент України Володимир Зеленський поставив органам влади високу планку, яка спочатку здавалася недосяжної. Увесь цей час кожен із членів його команди працює заради розбудови та зміцнення нашої держави, очищення від бюрократичної та корупційної хвороби, працює щодня, щоб люди відчули кардинальні зміни в країні.

Хочу запевнити жителів Сумщини, Сумська обласна державна адміністрація, як і вся команда Президента України, й надалі працюватиме так, щоб згодом сказати: ми зробили все, що повинні були зробити заради процвітання демократичної та заможної України».

4 листопада
3 листопада