Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Як стартувала вступна кампанія на Сумщині

У пільговиків розпочалися іспити, решті допомагають зареєструватися. Так проходив третій день вступної кампанії на Сумщині. Розпочалася вона в Україні 1 серпня.

Настя та Сніжана – подружки. Сьогодні приїхали із Кияниці до педагогічного вишу, де планують навчатись. “Щоб тримати інформацію про спеціальності, куди можна вступити”, – говорить Анастасія Кривич.

У Сніжани Красненко – подібна мета. “Приїхала, щоб дізнатися, які є професії, куди можна вступити, куди душа лежить, і можна туди вступити на бюджет”, – розповіла вона.

За словами відповідальної секретарки приймальної комісії СумДПУ Ірини Іонової, наразі триває процес складання вступних іспитів і творчих конкурсів. Реєстрація на них тривала з 23 липня і до 3 серпня.

Сьогодні останній день приймаємо заяви. З 1 до 12 серпня мають право складати вступні випробування представники пільгових категорій”. Це – учасники бойових дій, діти-сироти і діти позбавлені батьківського піклування, особи, які мають захворювання на стани, які зазначені в переліку захворювань, зазначила вона.

Творчі конкурси тут – на 5 спеціальностей. У Сумському державному університеті такий винятково у тих, хто хоче здобути освіту реабілітолога.

“З 20 липня у нас почалася реєстрація на творчі конкурси: на фізкультуру, фізичну культуру і спорт спеціальність, на вступні іспити людей, які мають право вступати до закладів вищої освіти на основі вступних іспитів без ЗНО”, – говорить відповідальний секретар приймальної комісії СумДУ Іван Козій.

За його словами, заразпідготовчий етап до вступної кампанії: реєстрація електронних кабінетів. “Допомагаємо абітурієнтам підвантажити необхідні документи і у разі потреби певні пільгові категорії ми можемо завантажити до Міністерської бази, підтверджуючи документи для них”, – сказав він.

За чотири години роботи їхня комісія прийняла та поспілкувалася з 50 вступниками. “Найпоширенішими питаннями є: який був минулорічний конкурсний бал на ту чи іншу спеціальність. Просять прорахувати конкурсний бал цього року на основі результатів їхнього ЗНО”, – розповідає відповідальна секретарка відбіркової комісії СумДУ Христина Берладір.

Валерія Терещенко прийшла до університету аби зареєструватися в онлайн кабінеті. “Мені не складно це було зробити і вдома, але, щоб уникнути помилок, вирішила зробити це все тут”, – говорить вона.

У національному аграрному виші консультації для потенційних вступників проводять просто неба. Зареєструватися абітурієнтам у онлайн кабінетах допомагають у приміщенні. “Це в принципі не складно”. Свідоцтво про закінчення повної середньої освіти, додаток №13, сертифікат із ЗНО та фотографії”, – говорить Олександр Поляков.

Заступниця відповідального секретаря приймальної комісії СНАУ Олена Селезень розповідає, що на сьогодні проводять реєстрацію пільгових категорій абітурієнтів, які не пройшли ЗНО. “Можуть до 5 серпня, це останній термін подати документи і зареєструватися на складання ЗНО – це пільгові категорії”, – зазначила вона.

Заяви від абітурієнтів навчальні заклади чекають з 13 до 22 серпня.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада