25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Як Тростянеччина бореться з коронавірусною інфекцією?

Підсумки неспокійного тижня, що минає, підбивалися щойно на засіданні міської комісії з ТЕБ та НС, яке провів міський голова Юрій Бова.

Керівник районного лабораторного відділення «Сумський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Валентина Одража повідомила що в період з 6 по 12 червня маємо в Тростянці 6 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

При цьому показник інцидентності COVID-19 (кількість нових випадків захворювання за останні сім днів) перевищено й становить 17.6% на 100 тисяч населення. З шести захворілих у вказаний період осіб п’ятеро лікується амбулаторно (перебіг хвороби легкий, один – в інфекційному відділення Тростянецької міської лікарні.

Усі контактні з хворими особи перебувають на самоізоляції за місцем проживання. У них взяті зразків матеріалів для ПЛР-дослідження. Більшість аналізів ще перебуває в роботі, а ті результати, які вже надійшли до Тростянця мають негативний результат, тобто коронавірусу не виявлено.

Усього за весь період пандемії коронавірусу на Тростянеччині 11 лабораторно підтверджених випадків хвороби COVID-19. Із числа цих хворих 2 одужало, 1 летальний випадок, 2 госпіталізовано, 6 – на амбулаторному лікуванні. По територіальному розподілу: 2 – жителі с. Вишневе, 1 – житель с. Боромля, м. Тростянець – 8.

Так як у Тростянецькій міській лікарні зараз лікується двоє хворих на коронавірус (75-річна жінка в реанімаційному відділенні й чоловік працездатного віку – у інфекційному), у лікарні посилено карантинні заходи.

Про це повідомив на засіданні штабу керівник лікарні Анатолій Плахтиря. Він звертається до громадян з розумінням поставитися до того, що вхід в лікарню наразі відкрито тільки центральний, при цьому всім без виключення відвідувачам треба пройти температурний скрін. Процедура ця швидка, використовується безконтактний термометр.

Також Анатолій Анатолійович акцентував увагу, що лікарня в умовах карантину тимчасово обмежила кількість профоглядів. Перебування відвідувачів у відділеннях стаціонару строго заборонено.

Заступник міського голови Юрій Заяц повідомив, що дезінфікаційна обробка автобусних зупинок, дитячих майданчиків, лав у парках та скверах, під’їздів виконується комунальниками регулярно на цьому тижні. Відповідні роботи продовжаться й протягом двох наступних тижнів.

Почуту Інформацію члени комісії взяли до відома. Юрій Бова, міський голова, наголосив, що ситуація по розповсюдженню короновірусу під посиленим контролем влади й закликав тростянчан неухильно дотримуватися норм і правил карантинного періоду, щоб призупинити розповсюдження COVID-19 на території громади!

trostyanets.info

4 листопада
3 листопада