Вчора
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Як у Сумах головлікар-мільйонер обкрадає власну лікарню

І знову 5-та сумська міська лікарня та її головний лікар В’ячеслав Петренко потрапили у скандал. Замість того, аби дати можливість медзакладу працювати за договором із НСЗУ і заробляти гроші, а пацієнтам – отримати безкоштовне обстеження, керівництво змушує направляти хворих до приватної клініки. Проблему підняла на поверхню колишня заступниця голови Сумської обласної ради Лілія Ричкіна, яка дізналася про ситуацію від своєї родички.

«Шановні медичні працівники!

Хто може проконсультувати, якщо у пацієнта, який заключив договір з лікарем і знаходиться в 1 хірургії 5 лікарні виникла потреба, саме за направленням лікаря у відділенні Сумської міської лікарні номер 5 зробити колоноскопію перед операцією, чи правильно, аби лікарь Ведмідь направляв пацієнта в платну, приватну лікарню, і хто компенсує пацієнту ці витрати?» – написала експосадовиця на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вона також додала фото чеку з приватної клініки, де за відеоколоноскопію її тітці довелося заплатити 600 гривень. Втім, ціна могла бути навіть більшою.

У коментарях Лілія Ричкіна отримала однозначну відповідь: за направленням обстеження повинно бути безкоштовним, а лікар не має підстав відправляти пацієнта до приватників. Та варто звернути увагу на важливий момент: у 5-ій лікарні жінку направили не у будь-який заклад, а у конкретний – «Слав-мед».

Як стало відомо редакції «Сумських дебатів», цей медцентр безпосередньо пов’язаний із директором 5-ї лікарні В’ячеславом Петренком, фактично йому належить. Мало того, що він офіційно отримує мільйонну зарплату, так ще й відсилає пацієнтів із міської установи збагачувати його приватний заклад. Це просто вершина цинізму!

Очевидно, що за такою схемою пропускають не один десяток, а сотні пацієнтів. Виходить, що людина звертається за медичною допомогою, сподіваючись наскільки це можливо отримати безкоштовні послуги, але її нахабно обдурюють і змушують платити за обстеження, відкати з яких ідуть у кишеню відомого лікаря.

Нагадаємо, раніше із даних бухгалтерії стало відомо, що три заступники керівника 5-ї лікарні отримують понад 100 тисяч гривень на місяць кожен. Було встановлено, що зарплати у таких необґрунтованих розмірах отримують окремі посадові особи, а саме заступник директора з економічних питань Лапоногова В.В., головний бухгалтер Горлач Ю.Л. та заступник головного бухгалтера Бабченко В.В

4 листопада
3 листопада