Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Як живе закрите на карантин село Горобівка на Білопільщині?

П’ятий день на карантині невелике село Горобівка, що у Білопільському районі . На коронавірусну інфекцію там захворіли 13 людей. Аби вірус не поширювався далі, населений пункт закрили. Люди розповідають — стурбовані, але життя продовжується.

Наразі на в’їзді до села встановили контрольно-пропускний пункт. Рух транспорту повністю перекритий, пропускаються тільки автомобілі, що привозять продукти, та екстрені служби, передає Суспільне.

Поруч із шлагбаумом – намет, у якому чергує медсестра Лідія Бугайова. Вона розповідає — в костюмі жарко, тож, вона чекає на одноразові халати. Усім людям, які перетинають блокпост, міряють температуру. Транспорт дезинфікують.

У самому селі пообіді — пусто. Місцева мешканка Галина говорить — люди стали закритими, не приїжджають діти до батьків. «Люди хвилюються за своє здоров’я. Всі стурбовані. Змінилося все», — говорить Галина.

«Що навкруги така хвороба – наче й страшно, но потому, як ми живемо у селі, в нас це зовсім не відчувається. Ми живем, як і жили. Хліб возили, продукти возили. Ну як у нас нема магазинів – ми попривикали. Нема такого, щоб люди сиділи голодні», — розповідає інша мешканка Горобівки, Світлана.

У Горобівці мешкає трохи більше 300 людей. Медикаменти та харчі їм завозитимуть тричі на тиждень, розповідає горобівський староста Михайло Усенко.

Всього у Горобівці зафіксували 13 людей з коронавірусною хворобою. За словами лікарки-епідеміолога Сумського лабораторного центру Галини Христенко, одна з двох хворих, які знаходяться у лікарні, готується до виписки. Решта лікуються вдома.

4 листопада
3 листопада