Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Ямпільчанин став віце-чемпіоном України з бодібілдінгу

Михайло Кожедуб завоював срібну нагороду турніру Ukraine Grand Prix, який проходив в місті Києві

Ямпільчанин боровся за перемогу в категорії «classic physique», де лише за додатковими показниками поступився майбутньому чемпіону. Варто відзначити, що в цьому турнірі брали участь не лише найкращі бодібілдери України, а і відомі іноземні спортсмени.

Зараз Михайло Кожедуб активно готується до престижних міжнародних змагань в Черкасах, де планує все ж взяти «золоті» нагороди. Тим не менш, ямпільчанин знайшов кілька хвилин для інтерв’ю нашому виданню.

Розкажи, чому ти обрав для себе цей вид спорту?

Коли мені було 16 років я поглянув на себе в дзеркало і зрозумів, що хочу змінитись. Тоді я навчався в Путивльському технікумі і у мене була можливість ходити в спортивний зал. Десь півтора роки я займався рукопашним боєм і паралельно ходив в «тренажерку».  Згодом зрозумів, що тренування свого тіла мені підходить більше і я зосередився на бодібілдингу.

Навчаючись в університеті в Сумах, я продовжував тренування і почав ставити перед собою ще вищі завдання.

У яких змаганнях ти брав участь?

В 2017 році я став чемпіоном Сумської області з паурліфтингу, брав участь в престижних змаганнях і з бодібілдингу, але, на жаль, тоді не завоював нагороди.

А от на нещодавніх змаганнях в Києві, до підготовки до яких я поставився максимально відповідально, мені усміхнулась удача. Планую продовжити виступи на змаганнях і ставлю перед собою найамбітніші цілі.

Чи є умови в Ямполі для тренувань?

Завдячуючи хлопцям – спортсменам в Ямполі є зала, де можна займатись. Я знаю, що вони створювали його власними руками, починаючи ще з 90-х років. Тож, умови для тренувань в Ямполі є. Звичайно, що вони не такі хороші, як в платних залах інших міст.

Щоб ти змінив, якщо у тебе була можливість?

Складне питання – дивлячись яка можливість. Звичайно, хотілось би зробити зав в опалювальному приміщенні, з душовими кімнатами та туалетом. Та ж душова кабінка дуже важлива, адже економить час. Людина може йти зі школи, чи з роботи відразу в зал, а після тренування, не бігти до дому митися та перевдягатися, а прийняти душ і спокійно йти у своїх справах.

Потрібен тренер, який підказував би молодими спортсменам. Не секрет, що тренування можуть і зашкодити організму, якщо щось робити неправильно. Потрібні нові сучасні тренажери…

Але треба розуміти, що оснащення професійного залу коштує до 100 тисяч доларів. Звичайно, що можливості побудувати його в Ямполі немає, але за підтримки влади – можна значно покращити умови тренувань.

Чи має це бути пріоритетом для Ямполя?

Звичайно. Бодібілдинг – це зараз дуже популярний вид спорту, яким би займалось багато людей за наявності належних умов. Зверніть увагу, в нас в Ямполі розвинений лише дитячий спорт, а дорослі люди мало займаються спортом. Так ось, бодібілдинг – це вид спорту, який міг би залучити до регулярних тренувань людей старше 30 – річного віку.

Що ще хотілось би змінити?

У мене є мрія, щоб в школах разом з математикою, фізикою, хімією та іншими предметами викладали хоча б ази дієтології. Важливо, щоб людина розуміла, що потрібно вживати в їжу, щоб відчувати себе здоровою і повною сил.

Я витратив багато часу на пошук цих знань в інтернеті і досі у мене є багато питань. Хотілось би мати вчителя, який би міг це роз’яснити.

yampil.info

4 листопада
3 листопада