Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Юрій Бова хоче завести у Тростянецьку раду чиновника із «підмоченою» репутацією

На мандат від жителів Тростянця претендує чиновник команди Юрія Бови, який очолює одне із комунальних підприємств міста – Андрій Самодай. Небайдужі жителі Тростянця оприлюднили у Фейсбуці цікаві факти про роботу очолюваного представником «Сили людей» підрозділу.

Отже, Андрій Самодай- 3-й у списку «Сили людей» на виборах до Тростянецької громади по округу #1. Напевно таке прохідне місце у партійному списку – винагорода за віддану багаторічну працю, яка позбавила очолюване ним ще з 2015 року комунальне підприємство майже мільйона гривень.

Нагадаємо, що КП «ТКС»було оштрафовано на 905 тис. грн. за використання без дозволу водних ресурсів. І за таке недбальство його не звільнили, а лише покарали на 510 грн. Аби сплатити штраф підприємство взяло в міської ради 360 тис. грн., решту –  545 тис. грн. – заплатило самостійно.

Цікаво, звідки у комунального підприємства такі грошові обороти? Можливо, вони надходять із гаманців людей, які в три дорога платять за тарифи по воді, які піднімають, прикриваючись необхідністю амортизації мереж чи підвищенням мінімальної заробітної плати…

Подейкують, що низка працівників КП, а також наближені до мера Бови підприємці та депутати мають домовленість щодо «вимкнення» водних лічильників, що дозволяє їм необмежено користуватися водою, не сплачуючи за неї сповна.

Та не водою єдиною живе підприємство. “ТКС” серед іншого займається питаннями благоустрою, будівництва, ремонтними роботами, освітленням вулиць, транспортом. Цікаво, що саме утримуванням мереж електроосвітлення, світлофорів та підсвічуванням пам’яток архітектури опікується дочірнє підприємство “ТКСу” – “Енерголюкс”, керівником якого є ще один депутат міської ради від «Сили людей» і по сумісництву брат директора “ТКС” – Юрій Самодай. А кошти на утримання електромереж і відшкодування витрат на освітлення вулиць від міської ради отримує саме “ТКС”.

По транспортному господарству теж є «чорні плями». Наприклад, мерія Бови купувала автобуси і ставила їх на баланс “ТКС”. При цього у місті є ще одне дочірнє підприємство, яке займається виключно наданням транспортних послуг. Виникає питання – чому дочірнє підприємство “Тростянецьпастранс” орендує автобуси для здійснення перевезень пасажирів і сплачує «ТКСу» від 45 до 90 тисяч на місяць? Куди дивиться мер – чи може він знає, як розбазарюються бюджетні кошти.

А ще Тростянецька міська рада орендує у “ТКС” славнозвісне авто, на якому і вдень, і вночі розсікає містом, а вірніше невтомно працює Юрій Бова. Мало хто знає, що на балансі міської ради вже є службовий автомобіль Рено, який трохи нижчий класом за нинішній Форд Бови, якому він віддає перевагу. До речі його оренда у 2019 році обійшлася бюджету майже у 36 тисяч гривень.

Ось так у Тростянці представники «Сили людей» «розтягують» бюджетні гроші через комунальні підприємства міста і хочуть закріпити це ще на пять найближчих років.

4 листопада
3 листопада