Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

З Буринської міськради стягнули 209 тисяч гривень боргу за тепло

До Господарського суду Сумської області звернулось ТОВ “БІОТЕПЛО СУМИ” до відповідача управління освіти, молоді, спорту, культури та туризму Буринської міської ради про стягнення 209 тис. грн заборгованості, пені та штрафних санкцій за невиконання умов договору. Водночас відповідач подав відзив, в якому заперечував проти позовних вимог, мотивуючи це тим, що має сумніви у правильності зчитування показників лічильника, враховуючи температурний режим навколишнього середовища у грудні 2019 року.

Відповідно до ст. 19 Закону України «Про теплопостачання», споживач повинен щомісячно здійснювати оплату теплопостачальній організації за фактично отриману теплову енергію.

Взаємовідносини між теплопостачальними організаціями та споживачами теплової енергії також визначають Правила користування тепловою енергією, які затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 03.10.2007 року № 1198.

За відсутності доказів несправності лічильника, посилання відповідача на температурний режим навколишнього середовища, як на підставу для сумнівів у правильності зчитування показників лічильника, суд визнав безпідставними та задовольнив позов в частині стягнення основного боргу, пені, штрафу та судового збору.

4 листопада
3 листопада