Вчора
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

За час карантину безробітних у Сумах стало майже втричі більше

До карантину на обліку в Сумському міському центрі зайнятості перебували в середньому 1800 безробітних, на початку липня їх 5 тисяч. На всіх – близько 600 вакансій.

Про це Суспільному розповів директор міського центру зайнятості Микола Кухтик.

З 6 липня центр зайнятості відновив особистий прийом громадян, який призупиняли через карантин.

Робота Тетяни була пов’язана з обробкою персональних даних. Під час карантину жінка потрапила під скорочення. З квітня вона має статус безробітної.

“Садочки закрилися, і я пішла з дитиною на карантин. А потім зателефонували і сказали, що ти, на жаль, потрапила під скорочення, прийди напиши заяву за згодою сторін. Я вперше сюди прийшла, тому що в карантин сюди не можна було потрапити, але мені весь час дзвонили, цікавилися, чи шукаю роботу, але нічого не пропонували”, – розповідає Тетяна.

Зустрічають відвідувачів на вході. Люди йдуть по запису, на визначений час. Ті, хто вперше, – в порядку черги.

Заступниця начальника відділу організації працевлаштування, Аліна Колоскова, за перший день роботи прийняла 25 безробітних. Це люди, які зареєструвалися під час карантину. Трьом видала направлення на роботу.

Більш за все – це в нас некваліфікована робота. Це підсобні робітники, вантажники. Також є люди з вищою освітою. Є кухарі”, – розповідає інспекторка.

Директор центру зайнятості Микола Кухтик розповів, що всього за перший день роботи спеціалісти центру прийняли понад півтисячі людей. Протягом найближчих тижнів першими перевірятимуть документи, які люди лишали під час карантину у скриньці.

За перший день в центрі видали 50 направлень на роботу. За словами Миколи Кухтика, третина всіх вакансій – службовці, решта – робітничі професії.

Зараз поки не організовують громадські роботи і ввели обмеження на перенавчання.

Також до центру зайнятості приходять роботодавці, які подають заяви на отримання допомоги по частковому безробіттю, за вимушений простій, коли підприємства не працювали або частково працювали через карантин. За перший день прийняли 37 пакетів документів.

Джерело: sumypost.com

4 листопада
3 листопада