Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

За добу на Сумщині сталося вісім випадків загорання сухої трави

Через спекотну та суху погоду в області залишається небезпека виникнення пожеж, у першу чергу в природних екосистемах та на відкритих територіях. Так, 5 жовтня до Служби порятунку «101» надійшло вісім повідомлень про пожежі сухої рослинності та сміття.

Такі випадки були зафіксовані у Путивльському, Буринському, Сумському районах та в містах Шостка, Білопілля і Путивль. Під час приборкання загорянь вогнеборцями було врятовано кукурудзу на полі, міське кладовище та лісові насадження.

Зокрема, о 13:54 до рятувальників надійшла інформація про загоряння на відкритій території с. Дич Буринського району. На ліквідацію пожежі прибуло відділення чергового караулу 23-ї державної пожежно-рятувальної частини. Як було встановлено, спалахнули суха трава і сміття. Виникла загроза перекидання вогню на розташоване поруч кукурудзяне поле площею 5 га. О 14:45 рятувальникам вдалось відвернути небезпеку і локалізувати пожежу. О 16:15 полум’я повністю приборкали.

Всього на гасіння 8 пожеж від Державної служби України з надзвичайних ситуацій було залучено 34 чоловіка особового складу та 9 одиниць техніки, 1 автомобіль та 1 працівник місцевої пожежної команди с. Юр’єве і 1 автомобіль та 1 працівник добровільної пожежної команди с. Чернеча Слобода.

 

4 листопада
3 листопада