Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня

За два дні мер Тростянця прогуляв більше мільйона гривень

Тростянецька мерія під керівництвом Юрія Бови витратила рекордну суму грошей на святкування Дня міста – 1 млн. 133 тис. 902 грн. Приблизний річний бюджет невеликої сільради у Тростянці «спустили» всього за два дні.

Про такі вражаючі факти розбазарювання коштів платників податків мером Бовою, який в умовах коронавірусної пандемії пішов на ризик, влаштовуючи народні гуляння, написав у Фейсбуці Павло Зленко.

Тож, як йдеться в рішенні виконкому Тростянецької місьради про витрати на День міста (№311), найбільше чиновники Бови заплатили за послуги по проведенню святкового заходу – сценічно-технічне, світло-звукове забезпечення та екрани – обійшлися у 427 тис. грн.
За послуги з організації виступу запрошених виконавців та ведучих віддали – 293 тис. грн. (схоже, йдеться про гонорари кавер-групи CHICA-BAND, винагороду Сергію Міхалку та оркестру Ляпіс 98).
За організацію одноразового харчування учасників святкового заходу заплатили із бюджету – 49,8 тис. грн.; транспортні послуги – 49,7 тис. грн.; феєрверк – 49 тис. грн., прокат атракціонів – 49 тис. грн.; послуги по організації та проведенню конкурсу краси “Міс Тростянець” (послуги хореографа, ведучого, запрошених виконавців та інше) – 41,2 тис. грн.; послуги по організації та проведенню дитячої розважальної програми, параду візочків та інше – 38 тис. грн.; послуги з художнього оформлення сцени, майданчиків у парку, Круглому дворі – 35 тис. грн.; послуги з організації виставки ретроавтомобілів – 26,5 тис. грн.; на грамоти, рамки, подяки та почесні відзнаки – 20 тис. грн.; на спортивні змагання – 18 тис. грн..; на помпони, стрічки, фотопапір, прапори, повітряні кульки та інше – 13 тис. грн.; кубки і грамоти для переможців спортивних турнірів –  8 тис. грн.; квіти для красунь “Міс Тростянець” – 8 тис. грн.; афіші, буклети, програмки тощо – 8 тис.грн. Найменша стаття витрат – наклеювання білборду – 700 грн.

Цікаво, що в минулому році на майже ідентичне святкування Дня Тростянця чиновники Бови віддали врази менше грошей – всього 569 тис. грн.

«…Чи могли на чомусь зекономити. Звичайно, в минулому році, коли не було коронавірусу, а відтак і людей святкувало в рази більше, витрати з бюджету склали у два рази менші – 569 тис. Подивіться і порівняйте – заходи майже однакові, а витрати – у сотні тисяч більші. Чи не краще було б за ці гроші щось важливіше для людей зробити? Наприклад, добудувати дорогу до дач по вулиці Зарічній. А День міста провести за кошти спонсорів. Чи це не входить в плани, коли за кулісами брехливого піару ховаються далеко не жертовні та “неблагогромадні” схеми?», – прокоментував Павло Зленко.

Схоже, мер Тростянецької ОТГ Юрій Бова готовий йти на будь-які ризики, аби безкоштовно пропіаритися. І байдуже йому на коронавірус і здоров’я людей, бо ж вибори на носі.

Джерело: viche.sumy.ua

4 листопада
3 листопада